Jablkový závin z Ivy
Jablečný závin je velmi křehký a vláčný díky použitému rostlinnému tuku. Těsto velmi připomíná listové, ale rozhodně není tak pracné. Zvládnou jej připravit i začátečníci. Jablečnou náplň můžete obohatit tvarohem.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 724 kJ / 3 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,78 g |
| Tuky | 166,58 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 324,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: 100% tuk (Ivu) nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme mouku, žloutek, mléko, cukr a sůl. Zpracujeme na těsto a necháme v ledničce asi hodinu odpočívat.
Krok 2: Odleželé těsto rozdělíme na 3 díly, každý rozválíme na tenký plát, jemně posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka (dala jsem zavařená), posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, rozdrcenými vlašskými ořechy (větší kousky) a nahoru jemně posypeme strouhankou.
Krok 3: Větší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Krok 4: Rolujeme do závinu. Konec vždy potřeme rozpuštěným tukem, aby spoj držel. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo tukem.
Krok 5: Další závin potřeme tvarohem a na něj rozprostřeme jablka.
Krok 6: Záviny pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Zveřejněno 3. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový závin z Ivy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkGX
Moje poznámka
Jablkový závin z Ivy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkGX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
jablkový závin,
štrůdl z ivy,
závin z ivy,
závin z omegy,
závin,
tuk iva,
zavin ze 100% tuku,
jablkový závin z ivy,
těsto z ivy,
závin ze 100 tuku,
štrůdl s tvarohem,
jablkovy zavin z omegy,
dobrý jablkový závin,
jablkový závin 2 lžíce octa,
těsto na závin z ivy,
štrůdl s ivy,
těsto na štrůdl z ivy,
jablečný štrůdl z ivy,
jablkový závin ze 100% tuku,
štrůdl ze 100% tuku
Suroviny:
mouka hladká,
iva,
žloutek,
cukr,
sůl,
mléko,
jablko,
tvaroh,
rozinky,
cukr,
ořechy,
skořice,
strouhanka,
tuk hera
Komentáře (20)
přidala jsem s dovolením fotku.
http://www.vegetarian.cz/zajimavosti/kokosadl.html
http://www.roposoft.com/slunecnice/potraviny/kokos...