Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škubánky s mákem a povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 263 kJ /
1 258 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy263,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Recept ze staré kuchařky: Vezmi asi 1/2 kg brambor, pokrájej je na silné koláčky a dej do vody vařiti. Krok 2: Když se počnou vařiti, sečkej asi 1/4 hodiny, pak nasyp do škubánků 1/4 kg mouky (hrubé) a udělej násadou měchačky do mouky díru a dej zase as 10 minut vařit(na mírném ohni). Píchni do brambor, jsou-li měkké, sceď je a propracuj velkou měchačkou tak, aby v nich nebyl žádný chuchvaleček. Krok 3: Hladce vypracovanou masu vykrajuj lžící, omočenou v mastnotě. Krok 4: Škubánky klaď na mísu a pomasti dle chuti, máslem nabo sádlem. Krok 5: K nim dej buď tvaroh nebo mák s cukrem smíchaný, ovšem umletý. Krok 6: OMÁČKA: Dobrá švestková povidla se svaří s trochou vody, přileje se vody zavrtěné trochou mouky, přidá kousek cukru, štipka citronové kůry, štipec tlučeného hřebíčku a svaří se vše na jemnou zahoustlou omáčku.

Zveřejněno 5. 2. 2011

Poznámka autora Madlenka1

Je to recept z kuchařky z roku 1928...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzJy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzJy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

škubánky jsem nejedla už x let:yes::-K:yes:

hm to musi bejt panecku dobrota;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/5259-moje-skubanky... tak jsem to teda udělala rozklikávací.;-)

www.toprecepty.cz/recept/5259-moje-skubanky/ ahojky tady fotopostup je,ale já tam dávám hladkou mouku.Je to jemnější;-):yes:

Dobré:-p:yes:
Ivino musela jsem se smát, škubánky a studené nohy:-D:-D:-D

Škubánky dělám často,ale mě po nich zebou nohy.;-)

nadhera:yes:+1

Určitě krásně napsané, ale já jsem to kdysi nějak takhle dělala podle někoho jiného a těsto mi připadalo syrové. Možná ten recept špatně chápu, i to je možné, že ho neumím udělat dobře. Povidlovou omáčku dělám také k uzenému a houskovému knedlíku. Je vynikající a napadlo mne ji udělat i k bramborovým šiškám.;-), ale podle jiného receptu.;-) Bylo by možná fajn vyfotit celý fotopostup pro natvrdlíky, jako jsem já!:-D

Jako od mojí babičky:-D:-D:yes:

:yes::yes:mňam...hned bych si dala :-p+1

:yes:krásně napsané:-K

Tématické fráze:
škubánky s mákem, domácí škubánky, bramborové škubánky s mákem, bramborové šišky s povidlovou omáčkou, škubánky, škubánky se švestkovou omáčkou, škubánky z hladké mouky, jak udělat škubánky, škubánky recept, škubánky s povidlím, noky s povidly, skubanky s makem a povidlim, škubanky s povidlama, bramborové noky s povidlovou omáčkou, škubánky s s tvarohem a povidly, bramborové šišky povidlovou omáčkou, sladka povidlova omačka, jak udělat škubánek, recept na skubanky s makem a povidlim, škubánky s tvarohem a povidly

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, sůl, máslo, mák, cukr moučkový, povidla švestková, cukr, mouka hladká, kůra citronová, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu