Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní kopřivový špenát

Kopřivový špenát má mnoho možností využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc. Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých zimních měsíců přijdou k chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marki87 marki87

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny9,52 g
Tuky7,62 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy propláchneme a odstraníme tlustší stonky (pokud se nám při sběru nějaký připletl). Krok 2: Dáme vařit vodu a když začne vřít, spaříme s ní kopřivy. Krok 3: Ke spařeným kopřivám přidáme sůl a česnek dle chuti, vejce, smetanu nebo trochu mléka a rozmixujeme. Můžeme zahustit i trochou jíšky. Krok 4: Poté krátce povaříme tak, aby špenát zhoustl a vejce se zavařilo, ale ne příliš dlouho, abychom neztratily léčivé látky jarních kopřiv.

TIP: Jak uvařit špenát z kopřiv

Zveřejněno 6. 2. 2011

Poznámka autorky marki87

Z jara, hned jak začnou rašit nové kopřivy, se vydáme na sběr a natrháme jich co nejvíc (sbíráme světlezelené špičky - nové lístky). Výluh z kopřiv můžeme klidně pít - sice to nechutná nic moc, ale je to zdravé a po zimě nám to krásně pročistí organismus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9k1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní kopřivový špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9k1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak letos také zkusím,zatím jsem kopřivy dávala jen do nádivky .Na zahradě je nemám jen co leze od sousedů;-).Vyrazím do přírody.:-p

Dělávám také, jen co porostou kopřivy:yes:Samozřejmě bez jíšky;-)

:yes:+3.:yes: :-p Dělám každoročně na jaře, je bezva a zamrazit se dá i kopřivový protlak, když se spařené kopřivy rozmixují před přidáním přísad.

Léta letoucí se chystám udělat si tento špenát.Kopřiv kolem roste dost,tak snad letos.....:-D

Tématické fráze:
kopřivový špenát, čím zahustit špenát, jak zamrazit špenát, špenát z kopřiv recept, jak zahustit špenát, jak spařit kopřivy, jak zamrazit kopřivy, kopřivový špenát recept, špenát z kopřiv, spenat z jarnich kopriv, špenát recept, recept kopřivový špenát, spaření špenátu, jarní špenát, jak se má zamrazit špenat, jíška do špenátu, koprivovi spenat, mail dlu.sk loc:cz, jak zamrazit kopřivu, zamrazit špenát

Suroviny:
kopřivy, vejce, česnek, sůl, smetana, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu