Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka II.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Jednoduchá, rychlá a v našich domácnostech velmi oblíbená, gulášová polévka. Na sádle vysmažená cibulka s uzeninou, zasypaná červenou paprikou dělá správný základ. Poté přidáme brambory a dochutíme majoránkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 391 kJ /
1 288 kcal
Bílkoviny48,33 g
Tuky90,97 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,00 g
Sacharidy63,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme papriku a salám nakrájený na kostičky a osmahneme. Zalijeme 2 litry vývaru. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Osolíme, opepříme a vaříme, až budou brambory měkké. Nakonec okořeníme majoránkou. Krok 3: Pokud chceme hustější polévku, můžeme ji zahustit například jíškou.

TIP: Rady a tipy jak zahustit gulášovou polévku

Zveřejněno 15. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Po ruce byla jen italská salsiccia, kterou jsem použil jako masovou vložku. Ke konci jsem ještě přidal utřený česnek se solí.

Radka:Tak ho tam nedávej.Oni to dětičky pak zapijou totálně "zdravou"kolou a daj si úplně "zdravý" hambáče u Donalda.Co je dneska OK?Zelenina samý pesticid,maso napíchané fosfátama,vpodstatě bysme asi museli umřít hladem.On ten kousek masoxu je myslím už úplně podružný a zlepší chuť.Ale být tam nemusí,to ví i malé dítě.

výborná polévečka, děkuji za receptík a bodík letí:yes:

Rychlá a výborná polévka :-) mňamka :-*

Mňam :-)

Výborná polévka.Dávám do ní místo gothaje buřty a už ji jinak ani nevařím :yes:

opravdu výborná polévka, neměla jsem gothaj tak jsem dala párky a přidala trmickou klobásku, která dodala polévce pikantní chuť, trocha česneku a nakonec jsem ji zahustila. Dávám bodík :yes: :-p

byla výborná dávám bdík :yes:

Dneska byla na oběd, dcerka ji během dopoledne posvačila s chlebem a na oběd si dala znovu. Manžel se vrátil z lesa a dal si vrchovatý talířek, kvůli němu jsem malinko zahustila jíškou. Posílám bodík a fotečku. Děkuji.

tak tato polívka jistí dnešní večeři!!!! :))):yes:

diky za pripomenuti uz jsem ji delala je to rychlovka a je fakt dobra tak zatim cus a kazdemu dobrou chut

Dneska ji vařím na zítřejší oběd.;-)Děkuji za recept, dávám devátý bodík :-):-)

;-):-p VÝBORNÁ... DOPORUČUJI VYZKOUŠET. MŇAM STÁLA ZA TO:-K

z-a-n-u-l-k-a 23. 7. 2009 17:41
ten samy recept delame i my,takze schvaluji a doporucuji;-):yes:

Bezva recept, chlap se mi jen oblizoval:yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
gulášová polévka, gulášová polévka recept, gulášová polévka ze salámu, frankfurtská polévka recept, gulášová polévka z buřtů, gulášová polévka se salámem, burt gulasova polevka, gulášová polevka s párkem, gulasova polivka, výborná gulášová polévka, recept na gulášovou polévku, polévka gulášová, recept gulašová polévka, gulášová polévka videorecept, gulášová, gulášová polévka s buřtem, gulasova polevka v chlebu, recepty gulášová polévka, gulašova polévka s hovězím masem, polevka z burtu

Suroviny:
salám měkký, cibule, brambory, sádlo, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

Přidat fotografie receptu