Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 996 kJ / 11 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,84 g |
Tuky | 716,64 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 1 004,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus :
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Moje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 10 minutami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 8 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 12 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 13 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 13 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 14 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 14 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 15 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 19 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 19 hodinami
Tématické fráze:
dort zadeček,
dort ve tvaru zadku,
sexi dorty,
prdelka,
dort zadek,
upravování fotek online,
dort paříž recept,
zadečky a prdelky,
dort pozadi,
dort jako prdel,
dort zadeček postup,
prdel,
sexi dort,
dort ve tvaru prdelky,
recepty na dorty,
dort ve tvaru prdele,
smartflex velvet,
dort paříž,
dorty pozadi,
prdelky v tangach
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
čokoláda hořká,
vejce,
kakao,
mléko,
med,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo,
banán,
šťáva z kompotu,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo
Komentáře (40)