Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláč mřížkový

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 575 kJ /
3 484 kcal
Bílkoviny78,60 g
Tuky109,50 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 368 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy517,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto a odkrojíme 1 polovinu. Ze zbytku vyválíme plát, ten přeneseme na plech, potřeme nádivkou. Krok 2: Ze druhé poloviny vyválíme plát, nakrájíme na proužky a na těsto s nádivkou na plechu děláme mřížku.

Zveřejněno 3. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč mřížkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký koláč mřížkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Dobry den včera vecer jsem pekla krehky mrizkovy kolac s tvarohem .-) Vypadal suprove dnes jsme jedly na snidani manzel si vzal do práce a uz není .-))) OPRAVDU VYNIKAJICI .Daĺa jsem na plech pecici papir,do nadivky 3 vanicky tvarohu a 1 vanilkovy prasek.Domaci vajíčka takze testo kraśne zlute no naprosta bombaaa .-) Posypala jsem mouckovym cukrem.-) Ale priste dam ještě marmeládu na testo nebo povidla to musim byt taky super .-) takze je to v rukách a ne receptu .-) Super davama za 1 s hvezdickama :yes::-)a prikladam foto .-)

Víc hnusné těsto jsem neviděla...je to suché a navíc s tím nejde pracovat, hnus!!:-S:no::no:

Vypadá to zajímavě, vyzkouším...;-)

Trouba el. normální, peče nahoře i vespod, ale po upečení jsem znovu dala do trouby a pekla ještě horko-vzduchem 15 min.. no, jde to, ale za tu práci mě to nestojí, možná dobrá, ale u nás ne, omlouvám se za moje pekařské mistrovství :-(:-D

janka to asi tvojou chybou nebude...ale truby....ja mam teplovzdusnu a neda sa nej nastavit spodny ohrev...funguje ako velka remoska...ze sa pecie zhora a teplo sa rozlieva dodola a tym padom, mam vzdy vsetko upecene zhora a zdola nie...hlave pri mucnikoch kde je na placke polozena mokra vrstva...tak to je sodoma a gomora....ale skusila som polozit plech priamo na spodok truby...nie na mriezku a povrch prikryla alobalom...tak tak som sa dozila ze mam upecene kolace aj zo spodu.

Kromě rumu, jsem dala vše, ale výsledek:-//Jak řekl manažel, neboj, slepice to vezmou. Nevím, kde jsem udělala chybu? Vše jak říká recept, tvaroh a pudink, pekla a stále zkoušela, zda je to upečené, nahoře vše upečeno , vespod syrové. Asi moje chyba,takže omluva od "nepečící" buchty, nemohu hodnotit :-(

Teprve dnes jsem ho uvařila k svačině a všem moc chutnal:-))

Teprve dnes jsem ho uvařila k svačině a všem moc chutnal:-))

Ahoj ten dort je prostě výborný.:-)

Tak jsem se k tomu včera večer konečně dostala. Sáhnu do skříňky pro hladkou mouku a tam nic.:-( Musela jsem ho udělat z polohrubé, protože jsem dětem slíbila, že budou mít k snídani skvělou buchtu. I přes nedostatky na mé straně je to skvělé !!! :yes: Dnes si koupím hl. mouku a pokusím se o originál.;-) Máš u mně 1***

JE TO MŃAMKA, DÁVAM JEDNA A PŘÍKLÁDÁM FOTO :yes:

koláč je vinikající:-))

Leny,myslím,že jo,jde tam mléko a 4 žloutky,takže by se to mělo dobře spojit spolu s tím tukem:-)

určitě tam patří 520g hl.mouky??:-O

Amira se tu zmínila o tom, že přimíchává do tvarohu vanulkový puding v práškové formě, nevařený. Vřele doporučuji. Já to odkoukala od tety, která pekla valašské frgály i na různé slavnosti v obci. Nakonec po upečení je ještě trochu pokapala rumem v rozpuštěném másle pomocí peroutky :-)

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
křehký koláč, mrizkovy kolac, křehký tvarohový koláč, mřížkový koláč recept, recept na mřížkový koláč, mřížkový tvarohový koláč, mřížkový koláč s tvarohem, křehký koláč s tvarohem, jablečný koláč s tvarohem, koláče recepty, tvarohovy mrizkovy kolac, koláč mřížkový, jablecny mrizkovy kolac, moučníky foto, moucniky s foto, recepty moučníky foto, nepečící dort, koláč s tvarohem, tvarohovy kolac, rychly mrizkovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, žloutek, mléko, rum, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr, marmeláda

Přidat fotografie receptu