Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční hlavička

Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička je plná masa, vajec a čerstvých bylinek. Tato voňavá a sytá pochoutka je oblíbeným jarním pokrmem a často bývá součástí svátečního oběda. Podávat ji můžete teplou i studenou a věřte, že si opravdu pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fotohrouda

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + 80 minut vaření masa

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + 80 minut vaření masa)

Suroviny pro 10 porcí

forma nebo pekáč o rozměru 35x25 cm

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 319 kJ /
3 183 kcal
Bílkoviny313,08 g
Tuky95,66 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 4,34 g
Sůl9,76 g
Sacharidy260,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem z masa a promícháme. Přidáme nakrájené maso. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací formu vymažeme máslem. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 5: Masovou směs osolíme, opepříme, přidáme žloutky, špetku muškátového oříšku, pažitku a petrželku. Opatrně promícháme. Krok 6: Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 7: Nádivku přesuneme do zapékací formy a povrch hezky zarovnáme. Hlavičku pečeme dozlatova 40-50 minut. Krok 8: Pokrm podáváme teplý nebo studený, se salátem z čerstvé zeleniny.

TIP: Jaké jsou tradiční velikonoční pokrmy

Zveřejněno 15. 2. 2011

Poznámka autora fotohrouda

Nejlepší je použít pečivo z předešlého dne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mELG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mELG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nácvik na Velikonoce proveden...;-):-p:-p Poslala jsem obrázky. :-)

Eliz a není to spíš tím, že to znáš pod názvem velikonoční nádivka? ;-);-), tohle je taky dost obvyklé jídlo, lkterému se v různých regionech říká různě;-);-), ale vždy je dobré :-p:-p

Tuhle nádivku dělám každé Velikonoce, přidávám ještě pěknou hrst mladých kopřiv. S vejci se nematlám, dávám je celá :-8. Je skutečně výborná:-p a vůbec jsem nevěděla, že vlastně dělám hlavičku.
+:yes:

Tématické fráze:
velikonoční hlavička, velikonoční hlavička recept, recepty velikonoční hlavička, recept na velikonoční hlavičku, hlavička recept, hlavička recepty, velikonoční sekaná - hlavička, hlavička, recept na hlavicku, recept hlavička, hlavicka velikonocni, recept na velikonoční na hlavičku, velikonocni recepty, recept velikonocni hlavicka, velokonoční nádivka, recepty hlavička, velikonoční hlavička recepty, velikonoční sekaná hlavička, velikonoční hlavička, velikoční hlavička

Suroviny:
maso, houska, vývar masový, vejce, pepř mletý, ořech muškátový, pažitka, petrželka, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu