Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 996 kJ / 11 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,84 g |
Tuky | 716,64 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 1 004,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus :
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby. Krok 3: Na krém:
Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem. Krok 4: Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul. Krok 5: Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.
Zveřejněno 9. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Moje poznámka
Dort prdelka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMgv
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 2 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 6 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 18 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 59 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 1 hodinou
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 2 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 3 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 3 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 13 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 16 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort zadeček,
dort ve tvaru zadku,
sexi dorty,
prdelka,
dort zadek,
upravování fotek online,
dort paříž recept,
zadečky a prdelky,
dort pozadi,
dort jako prdel,
dort zadeček postup,
prdel,
sexi dort,
dort ve tvaru prdelky,
recepty na dorty,
dort ve tvaru prdele,
smartflex velvet,
dort paříž,
dorty pozadi,
prdelky v tangach
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
čokoláda hořká,
vejce,
kakao,
mléko,
med,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo,
banán,
šťáva z kompotu,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo
Komentáře (40)