Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suchý koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Zveme vás na skvělý koláč s tvarohem, který se stane příjemnou tečkou na vašem jídelníčku. Jeho zhotovení zvládnou i začátečníci za pár chvil. Příště ho můžete obměnit tím, že místo tvarohu použijete strouhaná ochucená jablíčka.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 447 kJ /
6 321 kcal
Bílkoviny144,43 g
Tuky190,19 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 790 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy994,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Heru dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe strouhala. Krok 3: Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh, moučkový cukr, mléko, vejce a vanilkový cukr a ušleháme ve šlehači. Nakonec přidáme hrst hrozinek. Krok 4: Polovinu suché moučné směsi nasypeme na plech a lžící na něj klademe tvarohovou náplň. Krok 5: Tvaroh zasypeme zbytkem sypké směsi. Nakonec nahoru nastrouháme mírně zmrzlou Heru. Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do růžova.

TIP: Hrnková buchta s tvarohem

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Doporučené recepty-paní Věra Zubcová z Náchoda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Výborný recept a vynikající koláč. Opravdu jednoduchý a za chvilku hotový. Děkuji.:-)

tento recept znám,taky jsem ho pekávala je moc dobrý a vláčný

Jani, tak nevím, co tam bylo před tím, zdas to opravila, protože 500 dkg asi néééé;-);-);-)

Simona Skolakova: No, problém je asi v tom, že jsem si zvykla všechno převádět na gramy :-D..

Zobrazit 2 starší odpovědi

50 gramu nebo 500gramu tvarohu? zda se mi to hodně řídké ta hmota.
:-p

Erika: určitě 500!! Omlouvám se, opravím!!:-Q

Dagmar Neuwirthová 24. 9. 2016 14:59
dělám ho už x let,vynikalící.<3:-)

LLenule: Je už to docela dávno, co jsem ho dělala, ale myslím, že jsem použila tvaroh z vaničky :-)

Jaký dáváte tvaroh ve vaničce nebo v alobale? Jaký je lepší?

Já ho mám v receptech po mamince jako "Anežku". Dělala jsem ho už mnohokrát, je výbornej a ještě lepší druhý den :-p. Nikdy se mi nesypal :-):-)):-K

Hrašuľka.Hrašuľka: No, ten koláč se objevuje v mnoha verzích, to je pravda. Dělala jsem i jeden podobný, ale pravda je, že se mi trochu sypal. Tenhle držel formu :-)

Hrašuľka.Hrašuľka 6. 3. 2014 22:47
Jana Remkova: Prečítala som si to tu všetko a niečo mi to pripomínalo. Dostala som od kamarátky recept, ktorý je veľmi pododbný, ako ten tvoj. Rozdiel je asi takýto: miesto celej hery 100 g masla, ktoré sa ale zapracuje do sypkej časti, teda sa urobí drobenka a z tej sa polovica nasype na vymazaný plech, alebo na pečiaci papier. Na to ide tvaroh, naň akékoľvek drobné ovocie, alebo hrozienka a na to druhá časť drobenky.
Ostatné suroviny sú totožné, len je tu poznámka, že upečený koláč treba nechať odstáť niekoľko hodín na chladnom mieste.
Keď si dám dohromady skúsenosti dievčat tu v komentíkoch, tak sa mi to kryje.
Musím ho už vyskúšať aj ja a potom uvidím.
Ale to vlastne budem musieť robiť naraz oba :-D:-D:-D

Inecka: Děkuji :-)

Jednoduchý a výýýýborný, za půl hodiny už nebyl :-8:-p:yes::yes:,bodík odkliknutý a přidávám do oblíbených;-)

mekkejla: děkuji;-)

Tuto dobrotu znám od mamky a u nás se jí říká švédský koláč. ;-) Ale na jméně vůbec nesejde - je to výborné, nikterak náročné a báječně vláčné! Zkrátka mňam! Posílám bodíka ;-)

bobzbrd:;-):-)

Iriska:Já jsem plech řádně vytřel Herou a vysypal strouhaným kokosem.Je k dostání celý rok a buchtu vylepší!!!:yes:Bob

exitus: super to chutná;-):-))

nevim jak to chutna
:-D:-D:-D

rebeka: No, tak vidíš! :-D Jsem moc ráda, že chutnal, rebi;-)

takže Jani,já to shrnu:včera ten spodek trochu drolil,ale dnes jsem vzala půl plechu do práce..všem mooc chutnalo a mě velmi překvapilo,že po drolení a mouce na dně ani památky:-O:-O:yes:
byl krásně vláčný a ještě lepší než včera..BYL:-//:-D:-D:-D:-D

Iriska: díky, tak super, další vychytávka. Já jsem s tím tedy problém fakt neměla, ale zichr je zichr!:-D

Mně taky zůstala pod buchtou mouka, tak jsem to vyřešila tím, že jsem plech jenom silně vymastila a nevysypávala. A ono to fungovalo. Buchta šla krásně z plechu i bez podsypání moukou.
Jinak si myslím, že by šlo místo mouky vysypat jemnou strouhankou. Možná by to bylo příjemnější než mouka. Jani za buchtu ti dávám boda, protože ji znám a je opravdu moc dobrá.:yes::yes:+

Lida: děkuji za postřehy, i mi se stalo, že to ne vždy je podle mých představ. Tak možná už budu bědět, proč;-)

Dobry den, kolac znam a je vynikajici. Taky se mi ale obcas stalo, ze dole zustala sucha mouka. Myslim, ze to muze byt ze dvou duvodu (ktere mohou nastat jak samostatne, tak spolecne). Za prve je nekdy malo \"mokry\" tvaroh, takze se ta spodni vrstva moukove smesi tak nenasakne, a za druhe muze byt spodni vrstva mouky moc vysoka. Rekla bych, ze vse je OK, pokud je ta spodni vrstva maximalne pul cm vysoka. Jen muj postreh. Jinak kolac je opravdu vynikajici, a ja davam v zajmu usetreni kalorii jenom polovinu tuku a taky je to dobre (ne tak, jako s celym maslem/herou, ale porad je to moc dobre) a nekdy davam misto tvarohu klasickou jablkovou nadivku jako na strudl. Mnam...:yes::yes:

rebeka: jéé, pochopila jsem!!:-D

Jana Remkova:no Jani,myslím ty fotky:-S buchétka:-8..půlka je fuč:-O:-D:yes:

rebeka: nic moc, jo? Si děláš srandu?:-O

Jani,taky se mi spodek buchty trochu drolil,ale na chuti to nic neubralo;-) s tím rybízem je to kyselkavé a mooc dobré:-p krájela jsem ještě teplou,takže foto nic moc:-//
tobě připisuju další bodík:-):yes:

Věrka: neporadím ti. Já dělala už 2 druhy tady toho koláče. U jednoho mi zůstalo trochu mouky dole, u tady toho ne.

Dnes jsem pekla tento koláč..je Výborný ale také mi dole zůstala mouka ;-( což mě dost mrzí..jinka by to nemělo chybu...zajímalo by mne kde je zakopaný pes

Koouky: Nevykat!!;-) Určitě se povede;-)

Tak zrovna teď se peče :). Doufám že se mi podaří tak jako Vám Jani :-)
Už se těším na jeho chuť! Dávám bodík:yes:;-)

Barunko děkuji!! :-)

Jani - dneska jsi se stala moji obeti. Po vybornem veprovem po debrecinsku jsem udelala i tento suchy kolac a jak jinak nez, ze jsem si pochutnali. Delala jsem z polovicni davky do dortove formy a ac zvlastni postup kolacek je fakt dobry. Davam ti bodika :yes:29:yes: a dovoluji si pridat i fotku.:-K

DANILLA, tak to je fajn, někdo má trochu problém s moukou na dně pekáče, mi se to tady u té buchty nestalo.;-)

Dělala jsem dnes a povedla se :-K

Jiří (neregistrovaný/á) , takže jaký hrnek použiješ, tak tak velký budeš mít moučník. Já použila klasický hrnek na čaj. Plech používám menší, protože jsme jen dva, ale určitě to klidně půjde i na větší, klasický plech, jaký máme většinou ke sporáku;-)

Dobrý den. Dámy, chtělo by to více upřesnit. Nevím co si mám představit jako hrnek mouky? 2 dcl, 3 dcl? Dále na jaký velký plech to dávate? Klasicky cca 50x35? Na kolik stupňu to pečete a jak dlouho caa?

Děkuji za vyjádření. ;-)

:yes:

Zkus, Eli, snad ti dole nezůstane mouka, jak tady holky píšou. Mi nezůstala, měla jsem asi štěstí;-)

Myslím, že to budu muset vyzkoušet...;-) Něco podobného (ale bez tvarohu) jsem před nějakým časem pekla podle www.Labužník a bylo to skvělé. Takže recept putuje do oblíbených a až bude nálada na pečení, bude tento recept z prvních na řadě...:-)

Je to super rychlé a já přidávám jablka nastrouhané na tvaroh.:-p

ankel 20, ano, i tak se to dá udělat;-)

Tento koláč je výborný ,já na něj ale heru nestrouhám .Nakrájím ji na plátky nebo máslo a hezky na koláč naskládám.Bodík jsem dala :yes:

Maruliona, je mi to opravdu moc líto, mi se povedl a jak tady už jednou píšu, taky se mi to stalo, ale u jiného receptu, takže tady k tomu jsem moc důvěry neměla, ale zkusila jsem a byl skvělý. Myslím, že i na fotce je vidět, že se povedl. Nevím, já jsem nedávala pečící papír, ale nemyslím si, že by to mohlo ohrozit výsledek:-/

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
koláč s tvarohem, suchý tvarohový koláč, peceme s tvarohem, rebarborový koláč s tvarohem, tvaroh, recepty z tvarohu, co s tvarohem, koláče s tvarohem, něco s tvarohem, koláč, top recepty tvarohový koláč, suchá buchta, recepty s tvarohem, suchá buchta s tvarohem, koláč s jahodami a želatinou, koláč s jahodami a tvarohem, koláč z tvarohu, něco dobrého s tvarohem, rebarborová buchta, buchta s jahodami a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tvaroh, cukr moučkový, mléko, vejce, cukr vanilkový, rozinky, tuk hera, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu