Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská jemná polévka

Hodnocení receptu je 4,9 (270×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 989 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny41,02 g
Tuky71,54 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy91,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle restujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmažíme ji. Krok 2: Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou, cca 1,5–2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut. Krok 3: Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření vložíme brambory do polévky a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut. Krok 4: Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Krok 5: Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem, solí a na jemno nasekanou petrželovou natí.

TIP: Přesolené jídlo je možné zachránit. Poradíme jak

Zveřejněno 23. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Je to další verze oblíbené polévky. Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská jemná polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtská jemná polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (172)

Vyzkouším, ale proč mučit pokrájené párky půl hodiny ve vařící vodě? To je zbytečně moc. Celé se to dá zkrátit :-) A masox to už vůbec ne takováhle zvěrstva. To jsou zbytečnosti plné hnusů. To ještě někdo používá?

Moc dobrá :-8

Jupiterix: si to přečti znovu, body 3 a 4🙄
Číst neumíš ty když ti nedochází, že je tam totéž 2x
Ty tak někoho poučuj...

Vařila jsem časy přesně, jak se píše a nic rozvařené nebylo ;)

JigsawDave: ...na jakou kaši 🫣

Polévka výborná, jen ty časy vaření se mi zdály trochu divné, takže jsem to zkrátil a po zalití vodou jsem přidal i párky a brambory a vařil jsem všechno 30 minut, místo hodiny a půl postupně. Výsledek byl stejný, možná o chlup lepší, že brambory ani párky nebyly rozvařené na kaši ;-)

👍

Super večeře 😘

Dobrá polévka:-):-K

Sovice85: nepoužívejte v komentářích vulgarismy. Vše se dá říct slušnou formou.

Jupiterix: Já číst umím docela dobře a z textu mi vyplývá, že brambory se opravdu vaří 2x 30 minut, což je hodina, a to mi docela připadá dlouho na malé kostičky brambor. Polévku jsem už dříve vařila a nejspíš jsem dobu zkrátila. Ale to si musí udělat každý podle svého! ;-)

Kookina: Není od věci umět alespoň trochu čist...😜

Párky a brambory vařit hodinu??🙄

Včera jsem uvařila a polévka byla vynikající <3 Určitě uvařím ještě několikrát ;-) :yes:

Ano, opravdu stojí za to! 👌 Moc dobrá, určitě nevařím naposled. 😉 Děkuji za recept… 📝👩‍🍳 Mějte se… 😃

s domácími houstičkami přímo luxusní <3:-K:-K

Jen místo vody a masoxu jsem dal silnější vývar z vepřových žeber a vynechal česnek nakonec (kvůli dráždění žlučníku). Polévka je/byla výborná.

Jednoduchá a vynikající. Neměla jsem bohužel tolik času, tak jsem jen 20min povařila masox a dalších 25min párky i s brambory. Dcera byla nadšená.

Opravdu dobrá 😉

U nás chutnalo, takže určitě zase někdy zopakuji.

Ivcatkoo: Vyborny JO, ale Vy jste to varila rychle? ;-)

Je to mňam polievočka

Fotecku nemám, ale děkuji za recept povedlo se.. kromě parku jsem dala klobásky, které byly po ruce a bylo to mňam <3:yes:

:-// kdo tady furt dává ty videorecepty? Vždyť je to úplně jinak než se popisuje v receptu, a to není poprvé :-x

Výborný a rychlý recept :-8

Nikdo nelhal,povedlo se a fakt stojí zato si s polévkou vyhrát a počkat :-8

Tato polévka byla opravdu moc dobrá. Recept si ukládám a už budu vařit jen tuto. Polévku jsem táhla přes hodinu, pak přidala brambory a 5minut před koncem párek. Je důležité ji nechat opravdu dlouho provařit, tím získá tu správnou chuť. Nejlepší frankfurtská, co jsem kdy jedla. A chválím colomba i za ten úžasný moučník. Recept ukládám!

Jedna z dobrých variant této polévky, jen hodinové vaření nakrájených brambor vede k jejich rozsýpání se - pokud to má někdo rád, nic proti tomu, ale mně vyhovují brambory spíše pevnější, takže brambory budu dávat spolu s párky a vařit kratší dobu. Jinak chuťově je polévka velmi dobrá a rozhodně se stane součástí našeho jídelníčku :)

Tuto polívečku vařívám často, je rychlá a dobrá. Jenom ji nevařím tak dlouho. Vařit např. brambory tak dlouho je myslím zbytečné.

Vařím také tuto polévku, jen brambory i párky dávám současně a vařím max. 20 min. A Masox nedávám ;-)

Tonja: Musím dodat, že i Francouzská kuchyně má stejnou filozofii a měli dokonce nařízení z předminulého století, že maso musí být spotřebováno, v kuchyni všechno ! Jestli mám teda, správné informace.

Mirek, spinner, hlubocan: Pánové, přečtěte si i komentáře, tam se dovíte odpovědi na své otázky a poznámky, mnohdy i jízlivé. Nedívejte se na recepty jen povrchně nebo z perspektivy svých vlastních znalostí, ty nemusí být dostatečné.

Lilies: Říkat o polévce, že nemůže být dobrá, protože je uvařená z laciných surovin, je základní kuchařská nevědomost. Právě uvařit dobré jídlo z nedrahých surovin je pravý kuchařský kumšt a svědčí o kvalitě kuchaře. Kdyby platilo pravidlo, že z mála surovin s laciných surovin se nedá udělat dobré jídlo, museli bychom říct, že celá italská gastronomie je vlastně ausšus.

MamlajdaD: Překvapil mě Tvůj názor, že originál je jen to, co je uvařené dle ČSN (norem z éry komunistů). Tak jako existují u nás desítky variant bramboraček nebo zelňaček, tak může existovat i více variant polévek frankfurtských. A "český pohled" (dle českých ČSN) může být zavádějící. Mám mnoho příbuzných v Německu a ti do frankfurtské polévky opravdu dávají i brambory a když ne brambory, tak fazole.

Super recept! Já před smažením cibulky ještě osmažím ty párečky, aby byli "křupavější". Myslela jsem, že ještě zbyde na zítra... Nezbylo!!!:-D:-D:-*

Lilies: Důležitá je ta nízká teplota a čas. Polévku musíte jemně táhnout a pak je chuťově excelentní. No, a pokud vám na hovězí polévku stačí 2,5 hodiny, tak no comment... ;-( :no:

provien: Dík za inspiraci, příště zkusím se smetanou! <3:yes:;-) Já sice nepřidávám šlehačku, ale mléko, protože do frankfurtské polévky patří. Tento recept není na frankfurtskou polévku, ale na polévku na způsob bramborového guláše. Ať se pa autor neurazí, (má spoustu vynikajících receptů), ale proto, aby to byla frankfurtská, tak tam to mléko fakt patří ! (Podle bývalých čs. norem tam nemají vůbec být ani brambory, ale dost koleček párků, ale s těmi brambory to dělá hodně lidí a je tady na různé variace bez mléka nebo s brambory více receptů). ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Pridávám do polévky trochu šlehačky. Polévku vařím max půl hodky

hlubocan:
Ba ne, nemusí tomu tak býti vždy :-)
Záleží na druhu použitých těch oných...
Osobně mám rád, když kostky z brambor nejsou rozvařené, ale mají vařením zaoblené hrany :yes::-8

zdáse mi ,že po hodině vaření zemáků /brambor/ by byly na kašu.:-)

To je polevka otázky času 30 minut a ne hodinu a půl , parky povarit půl hodiny ? No nevím jist to s vědomím ze jsem s tak lacinou polévku k tomu ještě s masoxem hodinu a půl vařila si pěkne vycitala přidám k tomu hodinku a mám hovězí ????

Právě mám na plotně :-8. Snad bude chutnat ;-)

Bože,drž mě, tuto polévku uvaří každý týdýt .Jen moc nesolit/dle uzeniny/ a dochutit dle toho co mám. čím víc zeleniny tím líp. Přidávám veškerou zeleninu co najdu !!!! Pokaždé je jiná a vždy dobrá. Zeleniny není nikdy dost ,popř.přidat jakoukoli luštěninu.

dokom: ale to už nehovoříte o Frankfurtské polévce,že;-)

Dle vašeho receptu jsem si ji uvařil už několikrát a je fakt dobrá (dávám ale víc lžiček papriky a mouky). Akorát nemohu nikde sehnat Frankfurtské párky a tak je nahrazuji Debrecínskýma . :yes:

Výborné asi!!!!!<3 Včera jsem udělala dvojitou dávku pro 3 osoby a doufala jsem, že si dneska dám (ještě jsem jí neochutnala), protože jsem včera z únavy padla. Co čert nechtěl, tak si představte, že dnes příjdu domu a polévka NIKDE!;-( Tak musím věřit chlapům, že to bylo výborné:-D:-D Hrnec dokonale umytý :-D

Sstyx: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Vařim už podruhé..je chutná..poprvé jsem se bála jestli se mi po hodině vaření nerozvaří brambory..a ne! super.

Polévka je vynikající,vařila jsem ji už několikrát...:-):-D:yes::yes:<3

Dnes jsem polévku vařila a mouky jsem dala 4 vrchovaté lžíce. Darja měla pravdu. Polévka není hustá snesla by ještě jednu lžíci.

Polévku jsem kdysi zde četla a zkusila ji. Byla neskutečně dobrá. Tato polévka je u nás vařená s radostí, protože stále chutná a patří mezi ty nejoblíbenější. Je jednoduchá a výborná.Dala jsem recept několika lidem a vaří ji také. A vůbec nic na ní neměním, prostě vařím ji, tak jak je napsaná. A já moc děkuji autorovi za skvělý recept.:-:yes:

Jen by mne zajímalo jak dopadnou ty brambory... po vložení provařujeme 30 minut ... to už snad by ty brambory měly být hotové, ale když tam vložím párky a provařuji dalších 30 minut co z těch brambor prosím bude?:-O

Mirek: ...také mě to zarazilo. Asi to bude frankfurtská hustá směs:-O

Zobrazit starší odpověď

Na 1,5-2 litry vody uvedené v postupu bych tolik mouky nedávala, vaříme polévku a ne omáčku. Myslím, že 2 lžíce by měly stačit. U mouky chvíli trvá, než se uvaří. Polévka by měla být jen vazká, pokud bychom ji museli ředit, připravíme se o chuť :-8
Vzhledem k tomu, že je v receptu uvedena kostka masoxu, tak už bych polévku přisolila tak asi 1lžičkou soli a ochutnala, dosolit, jak píše Dajda, lze vždycky. Pepře bych dala tak 3-4 otočení mlýnku, ale zase záleží na tom, kdo jak rád ostré.

Ahoj,
Podle ohlasů je tohle výborná polévka. :) Jsem ale začínající kuchařka a nejsem si jistá množstvím mouky, soli a pepře, které mám použít. Prosím, poraďte co nejpřesněji :)

PS: a prosím neříkejte, že podle chuti :)

casino: Milý casino, pořád je lepší, když dostala radu, kterou nepotřebovala, než kdyby radu opravdu potřebovala a nedostala by žádnou. :-D

Zobrazit 5 starších odpovědí

Vařím už delší dobu, ale vždy koukám na další recepty, tento je chuťově asi nej. A opravdu se vyplatí dodržovat dobu provařování, jak už tady psali ty chutě se super spojí.<3

Vynikající polévka:yes::yes::yes:

Tak dneska jsem zkusila a je výborná. :-D Uvidím co na ni bude říkat ještě manžel, ale myslím si, že bude spokojený.

Právě ji opět vařím, minule sklidila velký úspěch, tak to po nějaké době opakuji. :-) Krásně mi tu voní, už se nemůžu dočkat, až bude hotová (ještě 18 minut) . Děkuji za tak báječný receptík.:yes::-)

Dělávám pravidelně, přítel mi říká, že lepší nejedl ;-) Doma se po ní mohou všichni utlouct. :yes:

Vynikající :-) jen jsem kvůli synovi (18mesicu) nedavala masox, i tak byla výtečná :yes:

Tuto polévku milujeme jen já ještě párek než dám do polávky osmahnu na pánvičce a ankonec do polévky kápnu trochu mléka čímž se ještě zjemní.:-)

Dnes jsem ji také vařila a je moc dobrá <3

Jaroslava Potanková 9. 9. 2016 12:42
Polévka je výborná !!! Díky dlouhému vaření se chutě všech jednotlivých surovin správně spojí a např. masox (v komentářích haněný) tam vůbec cítit není, ale bez něj by to zase určitě nebylo ono. Výjimečně jsem se skutečně držela receptu (bez vlastních úprav:-)) a musím ho opravdu pochválit. Polévku jdu dnes zase (už asi po desáté) vařit, dokonce i mé dvě vybíravé děti tuhle polévku milují. Děkuji za recept.

Jaroslava Potanková: :-8:yes: jsem rád, že chutnalo:yes:

Moc dobrá polévka !:yes: Dnes byla k obědu.:-Q

v receptu se brambory vaří 30min:-)

No, s masoxem ta polévka nikdy nemůže být jemná, spíš masoxová. Taková škoda dávat do polévek masox, i bez něj to jde a lépe.....

... jo, jo ;-)

Moc dobrá., stojí za tu práci., ;-):yes:

Právě uvařená a je naprosto úžasná, děkuji za recept ;-)

pionee::-8:-8:-8;-) Děkuji;-)

Já vím, že píšu ještě jednou, ale... tato polévka je tak vynikající. že jsem rozdala známým recept. Ano vaří se o něco déle, ale stojí to za to a ta polévka se řadí v mnohých rodinách k těm nej. Já za ten recept děkuji.:-p

Velký vynikající:yes:

Naprosto luxusní polévka, vařím jí často.:-K

luxusni ;-) kluci ji zboznujou dekujeme:-K

Libeček tomu dodá ještě lepší chuť,vyzkoušejte:-)

Už v práci jsem nad ní slintala. Nejdříve mě zaskočilo to delší vaření, ale jak píše autor, stojí to za to. Fakt je luxusní.:-):yes:

Výborná polévka. Ukládám. :-8 :-p

Je opravdu moc dobrá :-) ... na závěr jsem přidala trochu smetany a je ještě jemnější :-) ...

Luxusní polévka.

Podle tohoto receptu dělám zelňačku a je to také ňamka :).

Pawlínka 30. 10. 2014 20:38
Velmi dobrá polévka :) s troškou smetany navíc byla luxusní :) DOPORUČUJI:yes:

Výborný a skvělý recept. :-p

Zdenka: Záleží jaký máš brambory, ale mě se nestalo že by se rozvařily.

Opravdu se brambory nakrajene na kosticky po 60 minutach vareni nerozvari???

Tak tanto receptík je nejlepší co jsem zkoušela. Děkuji vám moc. Dělala jsem jí včéra a byla pryč už za hodinku :-D tak jsem dostala za ukol jí udělat dnes znova :-))
Takže velmi děkuji moc si jí chválíme :)

Taťka: ....a musím vzdát hold autorce receptu.
Kurňa chlapi sobě a bez bab :))))):-D:-D:-D

Tuto polívčičku jsem zvládl i já - naprostý kuchařský amatér - a musím vzdát hold autorce receptu. Vřelé díky! Teď ji mám čerstvě v žaludku a mé útroby jsou jak v peřince. Pokud váháte, jděte do toho. Je opravdu dobrá.:-p

Polévka výborná, už si ji dělám pár let. A vyvařuji v ní kůži ze slaniny. A přidávám na pánvi osmahnuté kostičky slaniny. Když místo bambor dám bílé fazole a místo párku čabajku a červenou papriku nakrájenou na kostičky a na konci přidám trochu zakysané smetany, mám maďarskou fazolovou polévku JÓKAI. Když tu papriku na kostičky trochu osmahnete na tuku, polévka bude ještě lepší. A když tu papriku osmahnete ještě více, až hrany začnou tmavět a dáte si ji na guláš, tak se vám o tom bude dlouho zdát.

wunderbar:-O

Jayjayka 7. 2. 2014 11:51
Výborná :yes: Přidávám ke svým oblíbeným ;-)

agnesska6::-O:-O:-O:-O:-O:-O:yes::yes::yes:

Jsem mile překvapená polévka je výborná . :-* zdlábla jsem 2 talíře :-p

Opravdu skvělý recept. Také jsem se divila dlouhé době vaření (myslela jsem si, že se brambory musí zákonitě rozvařit)! :))) Ale opak je pravdou! Je super! ;) Vše akorát. Dávám 1! :yes:

RadečekM6 7. 10. 2013 16:54
nessi:Nic se nestane, pokud jí tam dáš víc.. Dělej to podle toho, kolik tam dáš sádla. Aby to byla taková hustá kašička, než tam naleješ bujon.:-p

Lenka:;-);-);-):yes::yes::yes:

Ahoj :) Musím přiznat ve vaření jsem úplná amatérka. Tady ta polívka je tak strašně výborná!!:) povedla se děkuji za recept :-K

Skvělá polévka - hlavně, když se rozležela do druhého dne :yes: chutnala celé rodině :)

Úžasný recept, sice jsem ve vaření úplná amatérka, ale dokonce chutnalo i bráchovi, který věčně na všechno brble :-D díky moc ;-)chutnalo mi to daleko víc, než od mamky :-D

Skvělá polévka ;-) díky za receptík. :-)

je to mnamka ;-) moc dobra polevka :yes:

Andrejko: predem diky za radu. No zkusim radeji vse dle tohoto receptu, tedy dam aspon 1,5litru. Takze te mouky asi o neco vic. Snad to nezkazim. Jura.

nessi:Já myslím, že na litr polévky budou stačit dvě polévkové lžíce

Rad bych poprosil zkusenejsi hospodynky: kolik te mouky se tam ma davat? Nerad bych tu zasmazku necim pokazil. Predem diky a omlouvam se za tento zacatecnicky dotaz. Pekny den. Jura.

Strašně dlouho jsem ji nejed, manželka je zítra v práci a já musím vařit. Takže volba je nasnadě. Napísi zítra co na to děti.
:-)

alus.s::yes::yes::yes::-*

jediná polévka kterou jsem vařila hodinku a půl :-), přesně podle postupu, výsledek stojí opravdu za to .... je vynikající, vyzkoušejte :-p :yes:

jesinka: a pokaždé ji vaříš tak dlouho ?:-S

LENKA:

dobra polevka:yes::-):yes::-K

Výborná polévka :-) Připravila jsem v bezlepkové variantě, tj nepřipravovala zásmažku, ale na orestovanou cibulku rovnou přidala párky, krátce orestovala, přidala brambory a vše ostatní, a po cca 15 minutách zahustila dvěma lžícemi bezlepkové mouky rozmíchané ve vodě.

Výborná polévka, zkoušela jsem včera a zařazuji do jídelníčku:-!

dnes jsem vařila k obědu a mooooc dobrá,hned jí mám v oblíbených:-)

Vendy:;-);-);-):yes::yes::yes:

Vařím jí už po x té, je bezkonkurenční a přítel je na ní závislý :-)

hezký recept, sice dlouho trvá,ale je to nenáročné:-) polévka mě osobně moc chutná, teď ještě počkám, co na to přítel. děkuji za inspiraci a samozdřejmě za recept:yes:

...za načerpání inspirace vám děkuji, ale běda vám jak se mi nepovede...:-D. Já ji jíst 100% nebudu neb mě prostě vařené uzeniny nevoní, ale tatínek jí má rád.Hezký den vám přeje pajánek, ale ještě jednou běda vám, jak se mi nepovede.:-):-p:-K:-*:-D

Skvělá polévka:yes::yes: Díky za recept:-K +1:-8

janca26::-K:-K:-K

Skvelá polievka:yes:nikdy sa mi frankfurtská nedarila, až díky tomuto receptu, ďakujem

Luxusní polévka :yes: Doma se po ní zaprášilo :-D

Nejlepší polévka, co jsem uvařila. Luxusní. Měli jsme ji v sobotu a dneska ji vařím znovu. Mňamka:-p

Dnes uvařeno a všem moc chutnalo :-p;-) Dávám bodíka :yes::-)

Je to super :yes: recept :-p doma jí máme všichni moc rádi :-8 :-)

Polévka výborná ...nevěřila jsem, že se brambory nerozvaří na kaši po tak dlouhé době vaření. Ale opravdu se nerozvařily. Dávám bodík,polévka byla dnes k obědu a všichni moc chválili :-)
Děkuji za výborný recept.

jééj diky za pripomenutie , už je načase uvarit :-p

výborná vařím ji podle tohoto receptu už dlouho a všem nám moc chutná :yes:

vařím často je výborná tato polévka hlavně rychlá dávám bodík:yes:

moc dobré :-K

přiště zkusim vařit jen 60 minut uvidim jestli v tom bude rozdíl :) ale jinak moc dobra;-)

Je to:-p:-D:yes:

:yes::yes::yes:

...DNES JSEM JÍ VAŘILA,JE FAKT VÝTEČNÁ...MNAM,MNAM...DÁVÁM BODÍK...:-K:yes:

Na chladné zimní večery je úžasná a doma oblíbená, děkuji moc za inspiraci :-):yes:

výborná:yes:, moc jsme si pochutnali:-))

Colombo, musím se přesvědčit;-):-)

BILKOVAI:
...nikdo si z níže uvedených nestěžoval;-);-);-)Polévka probublává, nevře ;-)

Nejsou ty brambory , které jsou nakrájené na malé kostičky po hodině vaření namaděru? Polívečka vypadá dobře, ale ty brambory mi nejdou do hlavy;-)

Stepanka:
.... no, ale "vo tom to je";-);-);-)

sice to trvalo 90 min. ale stojí to zato :-))

Mohla jsem se utlouct, byla vynikající :-):yes:

Moc dobrá:yes:

výborná :-K

Je opravdu :yes:

uz ji dělám poněkolikáté a pokaždý sklízí velký úspěch :yes:

Tak jsme právě dovařila :-). Musim přiznat,že je to vážně trochu "zdlouhavější záležitost",ale ten výsledek.. Ten vážně stojí za to :-*. Je V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í :-p.. Dávám do oblíbených a určitě budu dělat často :-))

Polévka je vynikající a určitě se po ní jen zapráší:-)

Je to řehole, ale stojí to za to ;-);-);-)

tak sem dělala poctivých 90 minut a polévka je vynikající

kuchtabuchta 23. 2. 2011 20:56
je to paráda, s tím se člověk může nacpat i zahřát

Hanka V. 5. 2. 2011 13:20
luxusní polívečka!!!
dneska byla k obědu a mooc jsme si pochutnali :)
díky za recept!!! :yes::yes:

Super polévka,takové máme rádi.Posílám bodík:yes::yes:

Super recept!!..udělali jsme toho plný hrnec a za chvíli to bylo pryč!!...celá rodina se po tom můžeme utlouct!! Dávám bonusový bodík !:-K :yes:

úžasná! :yes:

vynikající polévka,všem doporučuji a posílám bodík:yes:

takhle dobrou polivcicku jsem dlouho nejedla.i pritel si pochutnal!!!:-)pridavam bodika:yes::yes:.DOPORUCUJI!!!!!!!!!!!

Dnes jsem uvařila tuhle polévku. Je :yes::yes: +;-)

fakt mňamka :-))

Velmi dobrá polévka a jemná polévka.Lepší než "rychlá" verze,akorát ne vždy je tolik času na vaření polévky.Přidávám bodík :yes:.

Polévka je prostě výborná:yes::-) Ten čas za to stojí.Přidala jsem i trochu mléka a prostě to nemá chybu.Dávám bodík:yes:;-)

Dlouho jsem sháněla recept na tuto polévku a natrefila jsem na ni loni na netu. Já přidávám nakonec mléko na zjemnění.Máme ji rádi:yes:Zrovna včera jsem ji dělala k obědu,dám fotečku.Vím,že se tam dávají i brambory,ale já je dám občas.

:yes::yes::yes::yes::-Ktu miluji to chce bodíček

Frankfiurtských polévek není nikdy dost ;-):-p:yes::yes:

Tahle polevka u nas bude mit urcite uspech.:yes:5:yes:

:-O Tak tenhle recept na Frankfurtskou se mi líbí ze všech nejvíc. Už slintám jako Pavlovův pes. Hned to tisknu a dávám převeliký bod. A děkuju taky převelice.:yes::-8:yes:

Frankfurtskou polévku milujeme :-p. Jenom ji nedělám tak dlouho.;-) Zásmažku vařím 15 - 20 minut. Brambory vařím zvlášť a přidávám do polévky již uvařené. Cibulku restuji na oleji a másle. Otto, za výbornou polívku a krásné fotky posílám bodík.:yes:

Hned bych si dala! Já totiž teď přišla z práce...
Už teď vím, že až ji uvařím, tak že nezbyde:-p

Tématické fráze:
frankfurtská polévka, frankfurtská polévka recept, recepty na nejlepší polévky frankfurtská, franfurska polevka, frankfurská polévka, polevka frankfurska, frankfurtská polévka s párkem, polévka frankfurtská, recept na frankfurtskou polevku, franfurtska polevka, franktfurtská polévka, frankfurtská, frantfurtská, recept frankfurtska polevka, frankfutská polévka, frantfurtská polévka, frankurtská polévka, nejlepší frankfurtská polévka, recepty polévky franfurská, frakfurtská polévka

Suroviny:
párky frankfurtské, cibule, sádlo, brambory, masox hovězí, paprika sušená sladká, mouka hladká, česnek, pepř mletý, nať petrželová, sůl

Přidat fotografie receptu