Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 210 kJ /
2 201 kcal
Bílkoviny153,92 g
Tuky130,03 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 4,12 g
Sůl10,30 g
Sacharidy96,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit. Krok 2: Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka. Krok 3: Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autorky maris

Perkelt se nezahušťuje, já jsem ho ale přizpůsobila našim zvyklostem a zahustila trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechala 20 minut provařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY1R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY1R

Marie

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes: Maruško, je tam vše co mám ráda, dala bych si s chutí. Skvěle jsi navařila :-K

Je to tak trochu maďarský smer, že? Nevidím dôvod, prečo nevyskúšať, ja takéto veci môžem, manžel tiež.:yes:

:-))nádhera, Maruško! Ukládám si k vyzkoušení:yes::yes:

Kdybych jedla vnitřnosti, tak bych si tenhle recept s chutí dala.. Bohužel nejím, ale třeba to někdy překonám a i na tento recept dojde...:-)

Moc pěkný receptík :-p:-p A keramika i s pokličkou také.:yes::yes:

No jo, játra v každé podobě!!:-p:yes:

Děkuju:-):-K

maris perkelt je moje srdeční záležitost, už mě doma zakazují ho vařit :-D plusík je udělen

Mňam. Miluju játra:-*:-p....3

miluju maďarskou kuchyni:yes:+1

Tématické fráze:
recepty z vepřových jater, játra s klobásou, pokrmy z veprovych jater, perkelt s klobásou, vepřové perkelt, parkelt, vepř.perkelt, příprava veprovich vnitřnosti, vepřový perkelt, vepřová játra, veprova jatra s klobasou, kuřecí játra s paprikou, vepřová perkelt, vepřová játra s paprikou, kuřecí játra s klobásou, recepty z jater vepřových, perkelt z kuřecích jater, recepty s madarskou klobaskou, vepřová játra recepty, játra s klobásou recept

Suroviny:
játra vepřová, slanina, cibule, pasta papriková, rajče, paprika čerstvá červená, klobása papriková, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, mouka, sádlo, sůl, nať cibulová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu