Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné langoše

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 355 kJ /
1 997 kcal
Bílkoviny69,40 g
Tuky11,15 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy390,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu nastrúhame a dusíme na oleji, masti za neustáleho miešania - osolíme a okoreníme. Krok 2: Rada sa pripaľuje, strážime, nepodlievame, musí byť "suchá". Krok 3: Necháme vychladnúť. Celý proces urýchlime, ak kapustu nasolíme, necháme cca 30 minút odstáť a mierne vyžmýkame pred dusením. Krok 4: Droždie necháme vzkypieť v troche osladenej vody. Krok 5: Múku, soľ, zemiak, vychladnutú kapustu vypracujeme s vodou na polotuhé cesto. Necháme kysnúť. Krok 6: Keď cesto vykysne, rozdelíme na menšie bochánky asi priemer 5 cm, zas necháme pod utierkou kysnúť. Krok 7: Potom každý vyvaľkáme na tenko a smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame, ako nám chutí - napr. s pretlačeným cesnakom, kečupom, kyslou smotanou a pod.

Zveřejněno 22. 3. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

To bude dneska dobrá večeře:-8:-p:yes:

Terezka, od teba pochvala veľmi teší...ďakujem!

magdalenka, veľká dobrota :yes::yes::yes::-D Manželovi chutilo, on má také vecičky rád :-D Dostaneš 8. bodík, škoda, že sa nedá dať viac. :-D;-)

Tak chybička se vloudila, takjá ty fotky odstraním:-S

ivulinka, asi si vytvorila nový recept!:-)) Aspoň som ťa inšpirovala!
Udusená, "suchá" kapusta sa vmiešava do cesta, cesto sa nechá vykysnúť a potom sa smažia lángoše na oleji, čiže nie zelná vrstva na upečenom lángoši. Ale si kreatívna! Srdečne zdravím!

Magdalenko:-), dneska jsem vyzkoušela uvařit tento tvůj zajímavý receptík. Zaujal mě především tou zelnou vrstvičkou, moc ráda tuto vrstvu kladu na maso, jen jsem zelí opekla na cibulce, anglické slanině a trošku přibarvila červenou paprikou.
Byla to velká a voňavá mňamka, posílám bodík a pár foteček:-K.

Sú také normálne, len trošku "iné"...pridávam ako variantu. Pekný deň!

Nooo, langoše jsou moc dobré, tak proč ne zelné, že? Zkusím, Magdi;-)

Opět zajímavý recept na vyzkoušení:yes::yes:+1

Tématické fráze:
zelné bochánky, yutube, yutube-vanocni prani, langoše na sucho, šucha zelná, zelné recepty, bochánky s hlávkovým zelím, langoše s hlávkovým zelím, yutube.com recepty, http yutube, zelná recepty, kapustové langoše yutube, langose-zeli, kapustove langose, langoše kapustové, v com sa smazia langose

Suroviny:
mouka hladká, brambory, droždí čerstvé, cukr, sůl, voda, zelí hlávkové, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu