Suroviny
Porce: než se to sní...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,94 g |
Tuky | 15,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 867 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu jsem hodil sádlo a na kostky nakrájený šunkový točeňák.
Krok 2: Až na něm načalo být vidět, že je mu teplo, přidal jsem i nakrájenou cibuli a za občasného prohnání vařečkou na mírném ohni nechal zezlatit.
Krok 3: Z hlávky kapusty jsem odstranil velké sytě zelené listy /schoval do mražáku, na Kadlíkovy masové kelové závitky/, z hlávky vyřezal košťál, a nakrájel na kostky, jak mi to došlo pod nůž. vVsypal jsem do kastrolu, podlil vodou, osolil, okořenil, a nasporo dusil... Očistil jsem brambory, nakrájel na kostky.
Krok 4: Když byla kapusta měkká, a ztratila už původní barvu, opět jsem podlil a nasypal brambory. A opět dusil. Míchal minimálně, abych z vařících se brambor neudělal kaši.
Krok 5: Když byly brambory už na hranici uvařenosti, zahustil jsem troškou mouky, přidal roznačkaný česnek a za chviličku odstavil.
Krok 6: Na talíři okyselil octem, a posypal masíčkem z Kadlíkovy vepřové konzervy. A tím rosolem a sádlem z konzervy následně polil... navzdory puchu z vařených košťálovin v celém domě, na talíři to vonělo krásně. Takhle dělávala kapustu moje máma, a k ní se podávaly hovězí roštěnky. A vzpomínám, jak jsem jako kluk pokřikoval, že to chci víc polít octem... Mrzí mě ovšem, že poslední fotku, už na talíři, jsem omylem vymazal... Takže mám jenom postup. Na té poslední fotce, po vsypání brambor, je vidět ještě dost tekutiny. Vydusila se..
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Moje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Nejnovější recepty
Hrnkový beránek
Přidáno před 14 minutami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 4 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 18 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 18 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
mmartinjjakubec před 2 minutami
Cibulová marmeláda
Ekurecepty před 24 minutami
Frankfurtská polévka
poirotka před 34 minutami
Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě
poirotka před 34 minutami
Banánové lívance
Wanilor před 51 minutami
Houbová omáčka bez smetany
asa007 před 1 hodinou
Karbanátky
LUKES před 1 hodinou
Jednoduché domácí Marshmallows
lendlova.j před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
cmelak155 před 1 hodinou
Vepřové steakové plátky v troubě
8181bartova před 1 hodinou
Tématické fráze:
kel,
kel recept,
recept na kel,
duseny kel,
dušený kel recept,
recept kel,
recepty kél,
kel recepty,
jak uvařit kel,
jak se vaří kel,
kél s bramborem,
vařený kel,
kel duseny,
recepty na kel,
co je kel,
vaříme kel,
kelové zeli,
co je to kel,
uvarit kel,
kel vařený
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
salám šunkový,
cibule,
brambory,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pepř,
ocet
Komentáře (16)