Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 208,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nožičky dáme do hrnce s vodou (můžeme použít i tlakový hrnec), přidáme lžíci nového koření, 4 bobkové listy, lžici celého pepře, sůl a rozvaříme doměkka.
Krok 2: Do dalšího hrnce dáme vepřové kůže, opět se stejným kořením. Zalijeme vodou tak, aby byly kůže ponořené a uvaříme doměkka.
Krok 3: Po uvaření necháme vše vystydnout. Nožičky obereme a i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji.
Krok 4: Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček. Osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno. Podle chuti dáme ocet. Musíme počítat s tím, že chuť octa se při tuhnutí stáhne, takže směs můžeme udělat kyselejší.
Krok 5: Nalijeme na plech, nebo dáme do ozdobných misek a necháme ztuhnout do druhého dne. Podáváme s chlebem a podle chuti i s čerstvou cibulí, přelité octem.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Moje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosový beránek
Mikinka30 před 5 minutami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 6 minutami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 39 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Tématické fráze:
zulc,
sulc recept,
domácí zulc,
recept na zulc,
recept na sulc,
domácí sulc recept,
domácí sulc,
recept sulc,
domácí zulc vepřový,
jak se dela sulc,
jak uvařit sulc,
řeznická kuchařka,
vepřový zulc,
normy studené kuchyně,
recepty sulc,
recept na domácí sulc,
jak udelat domaci sulc,
recepty na sulc,
staré recepty,
sulc z veprovych nozicek
Suroviny:
nožička vepřová,
kůže vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
pepř mletý,
cibule,
ocet,
sůl
Komentáře (21)