Suroviny
Porce: 36-40 nakrájených plátků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 999 kJ / 2 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 58,73 g |
Vláknina | 30,48 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,32 g |
Sacharidy | 376,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí těsta bez pečení.
Krok 2: Po ukončení kynutí přendáme těsto na vál nebo silikonovou podložku, rozdělíme na dvě části, ještě trošku propracujeme.
Krok 3: Utvoříme dvě menší večky, přendáme na plech s pečící podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.
Krok 4: Pak večky potřeme bílkem, dáme do předehřáté trouby a pečeme na 3/4 výkon (já mám plyn) 10 minut. Každá trouba peče jinak - je třeba raději pohlídat.
Krok 5: Po upečení ihned přendáme na mřížku vystydnout.
Zveřejněno 2. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobré chlebové "večky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RM1R
Moje poznámka
Dobré chlebové "večky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RM1R
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 20 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 22 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zvěřinový guláš
Sumaru před 30 minutami
Šlehačkový beránek
Piafka před 37 minutami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 43 minutami
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 2 hodinami
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Tématické fráze:
chlebová veka,
chlebová veka recept,
pečení večky,
večky,
domácí večky,
doba kynuti chleboveho testa,
večka recept,
domaci vecka,
chlebíčková veka recept v dp,
pečeme večku,
veka chlebová,
večka z pekárny,
chlebové veky,
dobra chutna veka,
veka s chlebové mouky,
recept na chlebovou veku,
domácí tmavá večka na chlebíčky,
rohlíčky s náplní z chlebového těsta,
veka z chlebového těsta,
recepty na babiccinou vanocku do pekarny
Suroviny:
kefír,
žloutek,
sádlo,
krupička,
sůl,
ocet,
mouka tmavá chlebová žitná,
semínka slunečnicová,
semínka sezamová,
kmín celý,
mouka hladká,
kvasnice
Komentáře (21)