Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 772 kJ / 1 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,59 g |
| Tuky | 98,20 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 35,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.
Krok 3: Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Moje poznámka
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 8 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Tématické fráze:
kusky,
valašské recepty,
proč se srazí smetana,
staré valašské recepty,
valašské vepřové kůsky,
hodně starý recept,
valašské vepřové maso,
valašske kusky-recept,
časopis vlasta diskuze,
valašké kúsky,
stary valassky recept,
proč se srazi zakysana smetana,
vepřové valašské kůsky,
recepty z kopru,
valaske kusky recepty,
valašské podlesníky,
valašský vepřový plátek,
valšské kůsky,
valasske jidla recepty,
recept valašské vepřové maso na smetaně
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
houby čerstvé,
smetana zakysaná,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
sůl
Komentáře (29)
Jen taková vychytávka a rada, aby se kysaná smetana nesrážela, má se rozmíchávat v malém množství horkého vývaru, nebo horké vody, až pak do hrnce k omáčce. Někomu se může stát, že jí tam mrskne z lednice amůže se pěkně srazit