Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na slanině a na houbách

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Oblíbená vepřová játra na cibulce jsou v tomto receptu obohacena o hříbky a slaninu a dochucená kmínem a sladkou a uzenou paprikou. Pokrm je snadný na přípravu a nezabere vám mnoho času, Podávejte s rýží a posypejte cibulkovou natí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 742 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny101,41 g
Tuky64,61 g
Vláknina4,99 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,50 g
Sacharidy35,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, kmínem, zalijeme vývarem a dusíme. Krok 2: Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle. Krok 3: Když jsou játra téměř měkká, přidáme podušené houby a zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Necháme společně provařit alespoň 15 minut Krok 4: Když jsou játra měkká, osolíme a dochutíme pepřem. Krok 5: Na talíři posypeme cibulkovou natí.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 5. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině a na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině a na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzWw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

maris: kompliment....!

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: moc děkuji, že jste si vybral tento recept, krásně jste ho vylepšil;-):-K

Skvělá harmonie chuti, játra jsem nakonec vůbec nesolil, slanina potřebnou chuť dodala. Podával jsem s rýží obarvenou čerstvým kořenem kurkuma a oblohouv páře blanširovanych lusků hrášku. :-K:yes:

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad, moc pěkný recept a nádherná prezentace. :-K

ZbynekB: drůbeží játra jsou dobrá obměna, moc děkuju;-):-K:-K

Použil jsem játra drůbeží, slaninu jsem neměl a místo zeleného zdobení jsem dal sterilizovanou papriku. Recept nemá chybu. Jednoduché a chutné. :-)

maris: Včera jsem uvařila, mám ještě na dnešek a je to moc dobré! :yes::-8 Fotku nemůžu přidat, mám nějaký problém s fotografováním. Tak příště vyfotím, určitě recept zopakuji. :-D<3 Dík za recept a zdravím! :-K:-K:-K

tak tohle určitě zkusím :-p...hříbky já můžu!:-p

misza: moc děkuju:-), příště zkusím podle Tebe;-), fotka je krásná:yes:

Já mám dojem, že už jsem takhle s játry taky experimentovala, jen si nejsem jistá, jestli to nebyla hlíva.:yes:

Maris :-) skvělý recept. Moc jsme si pochutnali. Malinko jsem si recept poupravila. Přidala jsem nové koření a jalovec. Nakonec jsem přimíchala 2 lžíce zakysané smetany. Děkuji za inspiraci. Posílámn bodíka a fotku.:yes:

Tak to mi uteklo:-p:yes:

Děkuju, budu ráda, když někdo vyzkouší;-):-), Bibinko, asi to bude na Tobě;-):-))

Maris, ale ty jatýrka vypadaqjí božsky a budou i tak dobrý, ještě mě to nenapadlo přidat k nim hřiby, i když možná žampiony joo. Prostě a jasně máš 15.bod a ať žijou náhodné recepty:yes:

:-KNádherné:yes:+

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
játra na houbách, kuřecí játra na houbách, vepřová játra na cibulce a slanině, veprova jatra na slanine, vepřová játra s žampiony, jatra na slanine, játra a houby, vepřová játra na žampionech, vepřová játra, vepřová játra s houbami, vepřová játra s s houbami, játra na cibulce a slanině, hovězí játra na houbach, vepřová játra s paprikou, vepřové na houbách, játra s houbami, játra s houbama, vepřové játra na slanině, játra houby, houby játra

Suroviny:
játra vepřová, slanina, houba hřib, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, kmín celý, mouka, vývar masový, olej, máslo, sůl, pepř mletý, nať cibulová

Přidat fotografie receptu