Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná bábovka bez tuku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena.kyp alena.kyp

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do těsta můžete přidat také rozinky a ořechy.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 122 kJ /
2 180 kcal
Bílkoviny52,64 g
Tuky31,36 g
Vláknina29,30 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy407,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme cukr, žloutky, vanilkový cukr a jablka. Přidáme krupičku s kypřicím práškem a důkladně promícháme. Krok 2: Do těsta můžeme vmíchat také rozinky a nadrobno nasekané ořechy. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do připravené směsi. Krok 4: Polovinu hmoty vlijeme do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a dolijeme do formy. Krok 5: Pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy?

Zveřejněno 10. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka bez tuku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwr2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka bez tuku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwr2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

jamda: Jsem ráda, že chutná :-K a díky za fotky ;-)

Výborná rychlá,právě jsem upekla :-) asi dlouho nevydrží <3 přidala jsem fotky

aniem: ...nevím, myslím, že krupice líp vsákne vlhkost z jablek.

a nešla by místo krupice mouka ?

Kacenka.dlouha 29. 10. 2016 19:56
Luxusni babovka bez tuku. Akorat dam priste mene cukru. Ale je opravdu vyborna dekuji.:-K

Huraaa, je i bez laktozy. Je tak tezky najit narychlo treba v obchode susenky bez laktozy, kde by byly srovnatelne ceny s normalnim zbozim. Za babovku dekuji. Miluju cokoliv s jablky. :-K

Tak jsem dopekla.Můžu tedy říci,že chuťově je moc dobrá.Jenom já jsem nějaká nešika,protože se mi rozpadla v polovině.Ale to bude určitě špatnou formou:-D.Jinak ji příště udělám určitě znovu,protože je chuťově opravdu výborná.Tolik mi nevyběhla jako jiné,cukru je 15 dkg naprosto dostačující,jablíček dám o trošku méně a moc jsem ráda že neobsahuje žádný tuk:-). +12:yes::yes::yes:

;-):-K krásná bábovka,radost pohledět:-K;-):yes:

Míša:Míšo, jsem ráda že chutnala. Já ji pekla ve skleněné bábovce a skořice tam bude určitě dobrá.

Míša: a zapomněla jsem tam dát kakao, jak čtu recept znovu :D

Dnes jsem dělala tuhle dobrotu a jen se po ní zaprášilo :D půlku jsme si nechali, půl jsem rozdala :o)) a sklidila velký úspěch! Jsem ráda, že jsem našla zase nějakou dobrůtku bez tuku!! Akorát jsem to dělala ze 4 vajíček a tak jsem od všeho trochu přidala :-D nebylo by toho moc. A ještě jako bonus, jsem do toho smíchala skořicový cukřík, už kvůli vůni :D a taky trošku hrozinek :-) tak díky díky!! :yes:

Pekla jsem na menším plechu s okraji, je bez kakaa a místo cukru jsem dala trochu stévie v prášku. Přidávám bodík;-):yes:

Alena:Tak jak jsem kdysi, jak se říká koupila tak prodávám. Opravdu stačí jen dobře promíchat a pak jen lehce vmíchat sníh.Žloutky s cukrem není třeba šlehat.Já když jsem tuto bábovku upekla poprvé tak jsem ji skoro půlku zbaštila ještě teplou.:-8:-p

Aleno.kyp děkuju za upřesnění.:yes: Komentáře jsem četla, ale nikde se nepsalo jestli je to čistá váha jablek. Ono se to nezdá, ale odpadu z jablek je dost. ;-) A proč se vajíčka nešlehají? Když je vyšlehám pokazím něco? Začínám péct a zatím se učím, ale v mnohých věcech bych chtěla mít jasno. Když vajíčka nešlehat, tak proč? Z jakého důvodu se nesmí šlehat? Děkuju.:-K

Alena:Ali, jablka nastrouhané, když bude trochu víc nevadí.Vejce se NEŠLEHAJÍ jen se všechno zamíchá.Přečti si přísp. od Arleny. Ať se podaří.;-)

Bábovku bych chtěla vyzkoušet, jenom potřebuji upřesnit pár maličkostí. 30 dkg jablek se myslí čistá váha - již nastrouhaných? Nebo 30 dkg celých - i se slupkou a jádřincem. A žloutky se s cukrem nešlehají? Já bych nejdřív vyšlehala žloutky s cukrem a pak přidala nastrouhaná jablka .... Ráda bych věděla proč se žloutky u bábovky nešlehají. Děkuju. :-))

Arlena:to mne těší, že se povedlo a chutnalo. Fotky klidně přidejte. :-8

Včera jsem upekla...a BOMBA! Dokonce jsem se spletla a dala tam ne 300, ale 400 g jablek, ale myslím, že to jedině pomohlo. Bábovka je opravdu krásně vláčná, vůbec se nedrobí a když jsem předehřála troubu na 180 stupňů, byla hotová za 30 MINUT!

Akorát mám asi celkem velkou formu, protože mi vyšla na polovinu...nevadí...tak třeba příště ji udělám z dvojnásobné dávky. Dneska, jestli to nevadí, přidám fotky...:)

bez tuku, už jen za to jistý bodík ;-)

Aničko, bábovku kdysi vyráběly Sklárny Kavalier Sázava.Chtěla jsem přidat obrázek když jsem vkládala, ale nějak se mi to nepovedlo. Ještě nejsem v tom tak zběhlá.:-)
BILKOVAI,bábovka se nesype je krásně vláčná.:-8

:-ONádherná forma na bábovku:yes::-Kale recept se mi líbí také;-)+6:yes:

Když dáváte strouhaná jablka do těsta, dává se hrubá mouka nebo krupička, které lépe vsáknou vlhkost. Tenhle recept znám, dělám ho na plech :-p:yes:

Nádhernáá!! Jen já mám dost blbé zkušenosti s jablkama v moučnících. Ať dělám co chci, těsto mívám mírně syrové:-(

Díky za ohlasy a bodíky. Forma je skleněná, mám ji už asi 25let.Takže je tak trochu z minulé republiky. Jablka nastrouhám, a všechno smíchám, pak teprve šlehám sníh a třeba ještě mažu formu ať už začne pracovat prdopeč. Kdysi jsem dělala všechno šup šup a buchta byla jak beton. :-8:-))

Na fotce je nádherná a jedlá:-p, ale nedrobí se? Přece jenom bez tuku.....? Nedovedu si to představit, i když taky dávám přednost dietnější formě jídel. Ale u bábovky by mně to nenapadlo. P.S forma je fakt krásná. Mám ráda třicátá léta a tato forma mi je připomíná;-)

bez tuku to se mi líbí :-) ale bojím se těch jablek v těstě. Jednoj¨¨u jsem zkoušela nejakou placku s jablky v těstě a bylo to takové těžké hutné. Vláčné hezky, ale ta hutnost mi nejak vadila. Nevím jaká mela být , ale předpokládám, že to uv¨¨dělaly ty jablka, že?

Nádherná forma, nádherná bábovka, která zve k nakousnutí, nad receptem bez tuku žasnu :yes::-K.

Nádhera:-K Našla jsem si oblibu v pečení bez tuku,tak zaručeně vyzkouším a posílám bodík

Vypadá vyloženě jedle ;-) Krásná forma, taková "provorepubliková" :-8

Tématické fráze:
bábovka s jablky bez tuku, jablecna buchta bez tuku, jablečná bábovka, recepty bez tuku, jablková bábovka bez tuku, bábovka bez oleje, tukova babovka, buchta bez tuku, jablečná bábovka s ořechy, jablečna bábovka bez cukru, babovka s jablky, bábovka jablečná, buchta bez oleje, bábovka bez cukru, bábovka bez tuku s jablky, bábovka ze stévie, bábovka ze žloutků, babovka bez laktozy, bábovka bez žloutků, jablečná bábovka s kokosem

Suroviny:
jablko, cukr krupice, krupice dětská, žloutek, bílek, cukr vanilkový, kypřící prášek, kakao, skořice, rozinky, ořechy, kokos

Přidat fotografie receptu