Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky nakrájenou šunku s čabajkou, opepříme, okmínujeme, promícháme, vložíme do rozpálené trouby na 250°C a hodinu za občasného promíchání zapékáme. Dosolíme podle potřeby až nyní, já jsem to posolil před vložením do trouby a směs byla lehce přesolená.
Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, v mixeru rozmixujeme, přelijeme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, mouku, promícháme, vyzkoušíme v osolené vařící vodě, zda se halušky nerozvařují (pokud ano, přidáme mouku) a přes "haluškovač" protlačujeme do vroucí vody. Vařečkou podvihneme od dna a až halušky vyplavou, necháme 3-5 minut provařit, scedíme a propláchneme teplou vodou.
Krok 3: Ihned smícháme halušky se směsí ze zelí a podáváme.
Zveřejněno 28. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavliny halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lOM
Moje poznámka
Pavliny halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lOM
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 20 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 minutami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 10 minutami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 56 minutami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 1 hodinou
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 5 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 6 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 15 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 15 hodinami
Tématické fráze:
halušky,
halusky se zelim,
halusky recept,
halušky se zelím a uzeným masem recept,
halusky se zelim a uzenym recept,
recept halušky,
recepty halušky,
halušky z hladké mouky,
jak udělat halušky,
bramborové halušky recept,
halusky se zelim a uzenym,
domaci halusky recept,
halusky z mouky,
halušky videorecept,
recept na halušky se zelím,
haluškovač,
top recepty halušky,
halušky se zelím a uzeným videorecept,
halušky s kyselým zelím,
přesolené zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
slanina uzená,
šunka,
čabajka,
cibule,
sůl,
kmín drcený,
pepř,
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (30)
Moje prsty ti děkují za nápad brambory mixovat. Vždycky jsem si totiž aspoň jeden ustrouhla.
Kmín nemusím, tak jsem jen opepřila a solit to chce opravdu na konec a hodně opatrně.
Na 1 vajíčko dávám zhruba 5-6 středních brambor. Postupně pak přidávej hladkou mouku až vznikne středně husté těsto. Pak vyzkoušej z prkénka vhodit mokrým nožem několik halušek. Pokud se budou rozvařovat, musíš přidat mouky, promíchat a opět odzkoušet.
Hezký recept, překrásné fotky
myslela som si, že čo sa halušiek týka, že ma už neprekvapí nič. A hlboko som sa mýlila!
Ja toto robievam s širokými domácimi rezancami (nudle), kapustu pomaly dusím iba na platni, nešetrím čiernym korením, pivečko k tomu...Slovom, jedno z mojich súkromných TOP.
Posielam pozdrav Pavle i Tebe!
Ukládám si recept a výhledově udělám. Já k nim používám kyselé zelí a škvarky(to miluju), s hlávkovým zelím jsem je nejedla, tak bude změna, protože co