Plzeňské rozpeky
Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako "kapsy" plněné švestkami zasypané mákem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 854 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 62,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 731,20 g |
Postup přípravy
Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout. Krok 4: Vykynuté vdolky potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem až zrůžoví.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plzeňské rozpeky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k59x
Moje poznámka
Plzeňské rozpeky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k59x
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 10 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 12 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 8 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 8 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 9 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 9 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 9 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 9 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 10 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 10 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 10 hodinami
Tématické fráze:
rozpeky k mrkvi,
recept na rozpeky k dušené mrkvi,
dušená mrkev s rozpeky recept,
rozpek k mrkvi,
domácí rozpeky,
rospeky,
rospek,
rozpeky k mrkvi recept,
recepty rozpeky postup,
dušená mrkev s rozpekem,
dušená mrkev s rozpeky,
kynuté rozpeky,
rozpeky bez droždí,
rozpeky s mrkví,
dušená mrkev a rozpeky,
rozpeky k dušené mrkvi,
rozpek s mrkví,
rozpeky k mrkvy,
těsto na rozpeky,
recept na rospek
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
droždí,
voda,
sůl
Komentáře (32)