Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy s ořechy

Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale pokud se zlomí, nevadí, krémem se slepí.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení a odležení

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení a odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie43 475 kJ /
10 391 kcal
Bílkoviny162,83 g
Tuky668,02 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 415 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy851,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme med, mléko, cukr, vejce a za stálého míchání přivedeme k bodu varu. Nesmí se začít vařit! Krok 2: Přidáme sodu a ještě chvíli mícháme, až směs mírně zhoustne a poté ji necháme vychladit. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme směs a vypracujeme těsto. Pokud moc lepí, přidáme trošku mouky. Krok 4: Těsto rozdělíme na 2 stejné díly, každý díl stejnoměrně rozválíme přes mikrotenový sáček na pečicí papír, který jsme ustřihli na velikost plechu. Přeneseme s papírem na plech a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 6: Mezitím připravíme ořechový griliáš. V hluboké pánvi nebo hrnci rozpustíme máslo, med a cukr a za stálého míchání necháme zpěnit. Krok 7: Přidáme ořechy a za stálého míchání hmotu důkladně prohřejeme a necháme částečně zkaramelizovat, ale nesmí začít tuhnout. Krok 8: Směs odstavíme z plotny a připravíme 1 plech s rozváleným těstem, na který ořechovou hmotu stejnoměrně rozetřeme. Oba plechy upečeme v předehřáté troubě na 180-190 °C dočervena. Necháme vychladnout a připravíme krém. Krok 9: Krém: 300 ml mléka uvedeme do varu, přilijeme zbytek mléka ve kterém jsme rozmíchali škrob a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout, občas promícháme. Krok 10: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlou kaši. Podle chuti zašleháme cukr a aroma. Krok 11: Z vychladlých plátů stáhneme papír a plát bez ořechů pokapeme po celé ploše rumem. Potřeme stejnoměrně krémem a přiklopíme plátem s ořechy. Necháme jeden den v chladnu rozležet.

TIP: Jak louskat vlašské ořechy

Zveřejněno 7. 10. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Foto postup:

http://www.toprecepty.sk/recept/1579-medove-rezy-/...

Zdroj-časopis Knihovnička recepty.

Tento recept je složený ze 2 receptů -částečně upravený podle mne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xzj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Xzj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vynikající zákusek, je lepší, když se zaleží, pokud ovšem vydrží 😉

Peču tento moučník na vánoce s týdením předstihem-odjíždím na týden na hory.Aby se nezkazil ,dělám krém-máslo a karamel.Pak se sjede celá rodina a všem nejvic chutná.Je krásné naležený.

Evička,rezy som upiekla na priateľove narodeniny a mali veľký úspech:-K:yes:Trochu zle sa to krájalo,ale chuťovo fakt nemá chybu:-*Pridávam fotku a +20;-)

Jdu dneska péct :) jsem na to zvědavá, ale myslím, že jsem to jednou jedla u kámošky a mohla jsem se užrat :-p :-p :-p :-))

Mirule díky za foto a vyzkoušení:-))

+:yes::yes::yes: úžasná dobrota:-p:-p:-p chválím receptík a ukládám do oblíbených:-K
s dovolením přidávám fotečku:-8

jsou výborné:yes::yes::yes::-p

:yes::yes::yes:

Díky všem:-))

Mňam :-p:-p dávam 17bodík

No to vypadá báječně!:yes:+16

Evi, taky moc fajn recept a když jsou tam oříšky, o to je to ještě lepší;-) Máš 15.bod:yes:

Všem díky:-))

:-O:yes:

Evi, vždy když jsem tento moučník viděla, tak jsem si říkala - příště ho upeču...takže - dík za připomenutí...příště ho upeču...:-)

Tématické fráze:
medové řezy, medové řezy s ořechy, medové řezy recept, krem do medových řezů, rezy z vlasskych orechu, výborné medové řezy, vlašské medové řezy, ořechový griliáš, knihovnička recepty, ořechové řezy, řezy s ořechy, recept na medové řezy, krém na medové řezy, medové řezy s griliášem, medove rezy na plech, medový řez, medový řez s ořechy, řezy z ořechů, medové rezy s orechami, řezy s griliášem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krupice, med, mléko, vejce, soda jedlá, ořechy vlašské, máslo, cukr krupice, med, máslo, mléko, škrob kukuřičný, cukr moučkový, mandlové aroma, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu