Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurt z trouby

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hoskovavl

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Domácí jogurt lze snadno připravit v jogurtovači. Pokud však takový přístroj nemáte, nezoufejte. V tomto receptu najdete inspiraci na přípravu jogurtu v troubě. Mléčnou směs stačí nadávkovat do skleniček a nechat zhoustnout v troubě při nízké teplotě.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 954 kJ /
467 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme mléko zhruba na 80 °C a necháme vychladnout na 50 °C. Přidáme bílý jogurt a směs nalijeme do skleniček. Krok 2: Skleničkám otřeme hrdla, zavíčkujeme a naskládáme je na plech. Krok 3: Plech vložíme do trouby, kterou zapneme na 25-35 °C a necháme být, dokud jogurty neztuhnou. V zimě můžeme takhle jogurt připravit na topení.

TIP: Časté chyby při přípravě domácího jogurtu. Na co si tedy dát pozor?

Zveřejněno 23. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurt z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wElr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurt z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wElr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Tak mám také vyzkoušeno. Já jsem to dala pod deku jak to tu radila Betyna, po hodině jsem vzala hrnec - nechala jsem to v něm, dala na topení a nechala do rána. Nahorě na jogurtu se mi trošku udělala syrovátka, určitě mi to nevadilo. Tak tady už mám svoji snídani. Je super.

Super :yes: Na recept jsem narazila nahodou,ani jsem nevedela ze se jogurt da takto "mnozit" :-D Delala jsem rovnou z dvojite davky, plnotucna krabicova mleka a veliky 500g Holandia jogurt. 5hodin na topeni a je :-p :yes: Mnam!!!

Tak jsem dnes také vyzkoušela i s tou troubou. Ale kvůli veliké spotřebě jogurtů jsem dělala ze 2 l mléka a 2 hollandia bílých 200 ml. A nezbývá mi nic jiného než poděkovat za návod. Jogurty jsou luxusní. Do toho si už každý z nás vybere jestli domácí včelí med, domácí pampeliškový sirup, domácí marmeládu, za zahrady suš. ovoce.... jak mě tohle baví! Díky!!A hodně zdaru všem!:yes:

Maryla337: musíš mať ozaj jogurt, zakže pozri obal a prečítaj, ak je zahustený škrobom, želatínou a pod, utekaj od toho preč, to by som nekúpila ani na bežnú spotrebu, nie je to jogurt. ;-) Na obale musíš mať napísané, že obsahuje jogurtovú kultúru. ;-)

povedlo jen nevím jaký přesně jogurt moc je nejím ....... tak vevím jaký má tu správnou kulturu

Šárka:tak to bohužel netuším ale řekla bych že to půjde

dobrý den, naše troba má nejnižší teplotu 40°C. Půjde to? Nebo ty chudinky bakterie zahubím? :-)

Petra: jogurt jsem dělala z toho co je na fotkách. Je to polotučné, trvanlivé. A šlo to perfektně. :yes:

Chci se zeptat, jestli je možné vyrábět takto jogurt i z mléka trvanlivého. V podobných receptech vždycky zdůrazňují, že musí jít o mléko čerstvé a nikoli ošetřené UHT ohřevem. Tady na fotografiích vidím právě to trvanlivé, tak mě zajímá, jestli to skutečně jde i s ním.

JANINA: tak jako kupovaný

Ahoj. jak je ten jogurt hustý?

mia2404:Díky za fotečky, jsem ráda že se dílo podařilo k plné spokojenosti.:-)

vyskúšala a musím povedať ža ma to príjemne prekvapilo , len som nerobila v trúbe ale som ich dala na krb pridávam fotku a +1:yes::yes:

Dělala jsem jogurt poprvé a povedl se:-p:yes:

Pája:já to mám snězené asi do 14 dní tak netuším jestli déle

Simona Kucerova:zhruba 3-5 hodinek

Pája::-K dělám stejně jako jogurt z litru mléka a jedné malé lahvičky Actimelu nebo jiného nápoje, používám i ty ochucené levné Drinky z Lidlu nebo 1 dl jakéhokoliv kefírového nápoje
www.toprecepty.cz/recept/13570-domaci-actimel/

pemi13: no jo, to dá rozum, plynová trouba se špatně reguluje a i na nejnižší stupeň dost pálí ;-) To chce elektrickou, já ho ale dávala na topení v zimě, v létě za okno, ale v hrnci, aby k němu nešlo světlo.

Můj první pokus dopadl katastrofálně.Dala jsem do trouby (plynové)na min.teplotu,vršky připálené a vnitřek vodový;-(.Na druhý pokus jsem použila metodu Betynky a super vynikající jogurt.;-):yes:

Já bych řekla, že do peřin a půjde to taky. Mě se to povedlo sice s pomocí trouby, ale příště to zkusím takhle..Někde jsem tu četla, že někdo dá do mléka i ochucené kefírové mléko...a funguje to stejně. Máte s tím ještě někdo zkušenosti?:-)V každém případě příště vyzkouším...

"V zimě dávám jogurt na topení, ale v létě ho dělám v troubě."
V létě to musí jít při pokojové teplotě samo ;-).

No tak to je skvělý nápad! Jen mi taky, jak už tady bylo řečeno, nepřijde, že by to bylo tak levné, díky té energii, kterou je třeba investovat. Spíš bych to zkusila jak píše Betyna. . . Ale jinak :yes:;-) +8

dělám jogurt v jogurtovači (1 l mláka + deci jogurtu), ale výsledkem je řídký tahavý jogurt ...

Já to jen párkrát zapla..jen malilinko, abych v troubě udržela ruku..Prostě jen teplíčko. Snažila jsem se jí pak neotvírat, aby neutekloa normálně ji vypnula... Ono vlastně, jak to bylo v teplém mléce...sklenice teplé, tak se docela to klíma drželo.:-);-)Příznám se, že jsem měla trochu strach abych to neuvařila. Proto jsem to chodila vypínat..Dneska ráno před odchodem jsem to jen na minutku ještě zahřála. Krásně se nám baktérie rozmnožují..:-) Má konsistenci, jako samotná activia..:-))

Nezlobte se, ale asi jsem nechápavá to mám tedy nechat v troubě zapnuto 8hodin???:-O
Pájo jak si to teda dlouho asi dělala v té troubě;-)

Tak jsem to včera zkusila a dneska ráno trochu okoštovala. Zhoustlo to. Nechala jsem to ještě venku a až se vrátím z práce, tak to šupnu do lednice.. Je to ňaminka. A v podstatě za dvacku máš tak šest jogurtíků...To je bomba...:-p

Lenullka: Nevím, na co se ptáš - jak dlouho, takže - v jogurtovači dělám také asi 8 hodin, trvanlivost je týden.:-)

P.S. přikreju na 8 hodin (třeba přes noc)

ale je zbytečné dělat to v troubě, stačí to po smíchání přikrýt polštářem nebo dekou - já to postavím do rohu sedačky a hodím na to polštář a larisu...
stejně tak dělám z litru mléka a jedné malé lahvičky Actimelu nebo jiného podobného nápoje domácí Actimel

luckymoon: chltělo by to dodat jak dlouho, vůbec si to neumím představit

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
domácí jogurt v troubě, recept na domácí jogurt v troubě, jogurt z trouby, jogurt v troubě, domácí jogurt z trouby, bili jogurt, trvanlivost domácího jogurtu, bílí jogurt recept, domácí bílí jogurt, bílí jogurt recepty, domácí jogurt trouba, jak vyrobit hustý domácí jogurt, jogurty z trouby, domaci bily jogurt, domácí jogurt recept, recept na jogurt, trvanlivost domácích jogurtů, domácí jigurt v troubě, co obsahuje activia jogurt bílý, jogurty v troubě

Suroviny:
mléko, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu