Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 487 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,02 g |
Tuky | 306,36 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,71 g |
Sacharidy | 1 259,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
Krok 3: Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Toto množství je na jeden hluboký plech, kde po upečení můžete korpus rozříznou na 2 pláty.
Krok 4: KRÉM: z mléka uvaříme puding, do kterého přidáme oba cukry. Do vychladlého vmícháme máslo pokojové teploty a rozpuštěný pokrmový tuk. Vyšleháme do hladkého krému.
Krok 5: Vychladlý korpus prořízneme na dva pláty. Poté si vyřízneme tvar dortu, který si zákazník vymyslel. Na podložku, na které už dort zůstane dáme jeden plát, potřeme jej pikantní marmeládou a vrstvou krému. Přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme až do výšky dortu, kterou potřebujeme.
Krok 6: Celý dort obmažeme slabou vrstvou krému - vyrovnáme nerovnosti. Dáme pořádně vychladit do lednice. Mezitím si rozpracujeme hmotu na potažení, aby měla konzistenci plastelíny. Podsypeme si potahovací hmotu škrobovou moučkou a hmotu vyválíme na dosti velká plát asi 1,5-2 cm.
Krok 7: Na vychladlý korpus položíme plát potahovací hmoty a postupně přiděláváme hmotu ke korpusu - u rohů a krajů hmotu jakoby natahujeme, aby se netvořily varhánky. Hmota je vyhlazená a upevněná do všech roků a záhybů a zbytek hmoty ořízneme těsně u kraje dortu. Poté okraje začistíme a dozdobíme dle fantazie.
Krok 8: Pokud chceme na hmotu malovat - naředíme si do čistého alkoholu požadovanou barvu - dostatečné množství, pokud budeme malovat velkou plochu - a štětcem dort nabarvíme. Kytičky a jiné ozdoby přilepujeme na dort čistým alkoholem.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwPJ
Moje poznámka
Dort krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwPJ
Nejnovější recepty
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 12 minutami
Hovězí kližka na česneku
Přidáno před 3 hodinami
Cikánský řízek z vepřového masa
Přidáno před 3 hodinami
Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závitky z mletého masa, plněné uzeninou, syrečkem a paprikou
Alena445 před 21 minutami
Vepřová pečeně na minutku
Mane22 před 2 hodinami
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 5 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 5 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 6 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 7 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 8 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 17 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 18 hodinami
Tématické fráze:
malování na dort,
recepty na dorty s fotopostupem,
jak rozkrojit dort,
jak malovat na dort,
dort tretra,
recepty krok za krokem,
rozkrojení dortu,
malování na dorty,
krém na dort krok za krokem,
krém na dort krok za krokem,
jak malovat na dorty,
čím pokapat dort,
čím malovat na dort,
dort s alkoholem,
dorty pro muže s fotopostupem,
dort fajfka,
barvy na dort,
marcipánové kytičky na dort z proužků postup,
jak rozkrojit korpus na dort,
dorty s fotopostupem
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
kakao,
cukr moučkový,
mléko sušené,
sirup glukózový,
tresť mandlová sladká,
voda,
krém,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko plnotučné,
máslo,
tuk ztužený,
kakao,
marmeláda,
rum
Komentáře (16)