Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolky ze pstruha

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 693 kJ /
1 600 kcal
Bílkoviny181,75 g
Tuky91,05 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 120,77 g
Sůl301,30 g
Sacharidy11,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli. Po 10 minutách ryby vypereme ve studené vodě a ještě jednou zkontrolujeme jestli jsme odstranili všechny kosti. Krok 2: Očištěnou zeleninu, žampiony a cibulku nakrájíme na tenké nudličky, malinko osolíme přidáme bylinky utřené v hmoždíři, zázvor, wasabi a promícháme. Krok 3: Filet ze pstruha naplníme zeleninou, zarolujeme, pokapeme citronem, olivovým olejem, zabalíme do banánového listu a naskládáme do pekáčku. Krok 4: Pečeme v troubě na 175°C cca 25 minut nebo můžeme grilovat na grilu. Banánový list zabrání spálení ryby a vysušení.

Zveřejněno 25. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolky ze pstruha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvNM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolky ze pstruha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Moc pěkné - hned bych si s chutí dal.;-);-);-)

Fantome - banánové listy měli včera v Kaufu jako novinku a já netušila, k čemu mi budou, teď už jo a pstruhy milujem, vykostit to nechám rodinku ;-):-p:yes:

varilamyskakasicku: jj zase bude peří:-D, ale já snim všechno jen jsou pokrmy které mam radši než kuřecí a hlavně ten pocit že člověk nejí to jedovaté chem. maso;-) a já pořád musim jezdit na semináře a hustí nám do hlavy jak jsou u nás na trhu králíci a kuřata plné rtuti, zelenina plná olova, v divočině svalovec, v hovězím BSE, vepřové má mor, salát z mořských fazolek je radioaktivní a další a další blbosti, na něco se umřít musí:-)), ale tohle bude bez peří a koukal jsem že mi kvete krokus, takže asi bude změna a kuřátko bude na šafránu;-)

Zitra mame take ryby a uz jsou nalozene v marinade, nam, ale tak bajecne to urcite mit nebudu, tak ahojky varilamyskakasicku, ja:-K

Fantome, uz zase budes papat "pericka ze slepicky, jako nedavno, a to jsi psal, ze tlaci pak v brisku a nejde nic papat? Ty bananove listy neznam?? ,
Hezky to vypada, ale myslim, ze musis ´byt ve sve profesi jinak urocte kuchar, znam jednoho cloveka , c osi rika fantom a je vazne kuchaŕ a umi, :-* tak je to i poznat, nejak i empaticky to je tusit. ahooj ja

Fantome, moc dekuji za prinosne informace...;-):-K. Myslela jsem rybku, ktere se mistnim nazvem rika " chrochtavka", praseci ryba. Opravdu po vytazeni z vody chrochta, ale ma vyborne, jemne bile maso a velikostne odpovida pstruhovi. Pokusim se prezentovat vlastni ulovek..:-D:-D. Kdyz to nepujde jnak, koupim na rybim trhu, ale urcite budu realizovat. Moc dekuji za krasny recept :yes::yes:;-).

Daniella O.:Danielko musíš ale zkusit to solení. malá rybka velikosti pstruha se nechá v soli 10 minut, cim vetší ryba tím delší dobu v soli, 6kg Losos se nechá 1 hodinu, omýt studenou vodou a víc už nesolit, ryba je osolená dokonale, navíc nemá sliz ani zápach;-)

Fantome, tentokrat boduji predem, protoze zatim jsem se NIKDY nezklamala...:yes::yes:;-). Bananove listy neni problem sehnat, jenom rybicka bude morska....:-D. Slibuji, ze brzy vyzkousim a pridam fotky. Uz se moc tesim na kulinarsky zazitek....:-p:;-)

Fantom - krásný recept i fotky:yes::-)+8

Bibinka:děkuji za komentíky, já jsem se naučil jíst ryby se zeleninou a je fakt že je to takový dost lehký a hlavně chutný;-)

chocolate:spacák není třeba ;-) máme volnou postel;-) dcera je u přítele:-)

Fantome, dělám taky rolky a nejvíce ze sleďů(mám tu recept) a shodou okolností, budou zítra u nás také ryby a to losos+treska. Ještě sice nevím jak, ovšem přes noc mě jistě něco napadne a budu improvizovat:-))Máš to hezký a jistě dobrý, dávám 6.bod:yes:

zizala:nejhoší je zbavit tu mrchu všech kostiček;-)

Fantom::-8:-8Díky za informaci:yes:budu se muset zaměřit tím správným směrem;-):-Ka rcp si pro sichr ukládám:-*

Fantom: Jo, už vím, jen fakt někdy člověk neví, jestli to třeba není indiánské jméno dívky:-D

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
jak zbavit rybu slizu, jak zbavit pstruha slizu, jak vykostit pstruha, jak jíst pstruha, pstruh sliz, jak zbavit ryby slizu, pstruh recepty, sliz na pstruhovi, jak se zbavit slizu na rybě, sliz na rybě, jak grilovat sledě, vykostit pstruha, jak grilovat pstruha, jak se zbavit slizu na pstruhovi, sliz na pstruhu, jak se zbavit slizu z ryb, jak zbavit pstruha kostí, jak na pstruhy, pstruh kosti, jak se zbavit slizu u ryby

Suroviny:
pstruh, sůl, bylinky, mrkev, petržel, žampióny, pasta wasabi, zázvor, cibulka jarní, olej olivový, citron, list banánový

Přidat fotografie receptu