Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 056 kJ / 969 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 94,14 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 855 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 21,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku.
Krok 2: Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout.
Krok 3: V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu.
Krok 4: Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo.
Krok 5: Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso.
Krok 6: Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn.
Krok 7: Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout.
Krok 8: Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Zveřejněno 28. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Moje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 18 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 5 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 5 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 5 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 6 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 7 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 9 hodinami
Tématické fráze:
divočák recepty,
recepty z divočáka,
žebra z divocaka,
pečená žebra z divočaka,
pečený divočák se zelím,
divočák se zelím,
pečený divočák žebra na zelenině,
žebra z divočáka recepty,
guláš z divočáka,
recepty divočák,
steak z divočáka,
žebra z divočáka recept,
divočák žebra,
plec z divočáka recept,
plec z divočáka,
jídlo z divočáka,
divočák recept,
steak z divočáka recept,
divočák žebra recepty,
jídla z divocaka
Suroviny:
maso,
slanina,
česnek,
sádlo,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
rozmarýn,
masox,
ořech muškátový,
kmín drcený,
koření,
koření na vepřové maso,
koření na steak,
koření gyros
Komentáře (22)