Kynuté zelňáky se škvarky
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.
Suroviny pro 1 dávka
20-25 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,00 g |
| Tuky | 63,45 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 378,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Moje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 13 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 14 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 20 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 25 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
zelňáky z kynutého těsta,
domácí zelnáky,
škvarkové zelnaky,
zelňáky,
zelnáky z kyselého zelí,
kynuté těsto na zelnaky,
kynuté zelníky z kyselého zelí,
zelňáky z domácí pekárny,
zelňáky od babičky,
kynuté těsto se škvarkama,
zelnaky s kynuteho těsta,
těsto na zelňáky,
zelníky z kynutého těsta,
zelnaky v domaci pekarne,
zelňaky se se škvarkama,
recepty se škvarkama,
zelnaky z pekarny,
zelňaky recept
Suroviny:
mouka hladká,
zelí kysané,
škvarky,
droždí čerstvé,
sádlo,
mléko,
kmín celý,
sůl,
slanina anglická,
mák,
sůl hrubá
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více)
¨