Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce-2+2 plátky

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 843 kJ /
1 636 kcal
Bílkoviny122,07 g
Tuky101,45 g
Vláknina8,58 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 2,53 g
Sůl6,71 g
Sacharidy40,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky-4ks, po okrajích nařízneme, aby se nekroutila a lehce okořeníme mletým pepřem. Krok 2: Olej dáme do větší pánve nebo hlubšího kastrolu, necháme rozpálit, játra po 3 minutách z každé strany orestujeme, vyndáme na talíř a dáme bokem. Krok 3: Do výpeku z jater přidáme na větší kostičky nakrájený špek, necháme 4 minutky škvařit, přisypeme nadrobno nakrájené 2 cibule, další 4 minuty restujeme a mícháme, přidáme slupky zbavené žampiony nakrájené na 1/2 cm plátky (nožky necháme osazené a krájíme přímo s něma)zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut podusit. Krok 4: Pak přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostku bujonu, zamícháme a necháme dalších 10 minut pod pokličkou dodusit. Krok 5: Poté odkryjeme, přilijeme 1 dl červeného vína, přidáme orestovaná játra, zelenou cibulkovou nať, znovu zakryjeme pokličkou a ještě 10 minut za občasného promíchání ode dna na mírném plameni dusíme. Sporák vypneme a do šťávy pro zjemnění přidáme plátek másla. Krok 6: Z předešlého dne mi zbyly uvařené brambory, nakrájela jsem je na silnější 2 cm plátky a než se játra dodusila, brambory se osmažily a zároveň ohřály-byly jako příloha:-)

Zveřejněno 9. 4. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Podle názvu se zdá jídlo složitější,ale když jsem viděla v TV pořadu "Co bude dnes k večeři" šéfkuchaře p. Radka Kašpárka s jakou lehkostí tento výborný pokrm připravoval, zkusila jsem s trochu odlišnýma surovinama uvařit a udělala jsem dobře:-)

Už mi trošku začala vyrůstat cibule, tak jsem do šťávy na závěr s játry přidala i nakrájenou vyrostlou cibulovou nať a šlo to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEmp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEmp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Za hezké komentáře a body všem děkuji:-K:-K

Jatýrka máme rádi:yes:

To mám ráda a dělám taky tak!:yes::-p

Aničko:-p:-*:yes:

játra:-p, šplhnu si u tchána:-8. Tedˇ máme půst, ale hned po Velikonocích to vyzkouším:yes:

Tak koukam, ze jsme dnes zvolily obe den "jaternich pochoutek" vid? Take vim, ze nejsou zdrava casto.. uz se krotim, dietne musim ted par dni zase, hezke:-K:-K:yes:

:-p:-pjátra+houby:-p:-p:yes:+5

Kluci díky:-K:-K

Super - to je játrová hitparáda;-);-);-)

:yes: pěkný

Anna Kocikova: ani nemluv!! Já játra můžu na všechny způsoby:-p

;-)Jani,všimla jsem si v nových:yes:taky to byla dobrota:-pMy někdy jíme hrozně nezdravě-játra se prý moc často nemají konzumovat:-Oale my je máme moc rádi a dělám celkem často:-8
Díky za hodnocení a komentář:-K

Super, Aničko, dnes už druhý bezva recept na játra:-p:yes:

:-)):-8Děvčata vy jste rychlíci;-)děkuji moc:-K
Špagetko pan šéfkuchař použil krásnou libovou anglickou:-pjá měla akorát ten uzený obyčejný špíček:-/ale určitě by byla dobrá i ta Váhalova,nebo nějaká fajnová uzená krkovička a podobnénzauzené dobroty:-*:yes:Ta ozdůbka je také z té vyrostené cibule;-)

Ani, určitě - ta natička to krásně doplní :-p:-p a celé to je mňam :-p:-p:yes:
(Jen přewmýšlím o tom špeku, zda ho vynechat nebo nahradit Vahalovou slaninou)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
vepřová játra na žampionech, radek kašpárek recepty, vepřová játra, receptykasparek, šéfkuchař radek kašpárek, kašparek co bude dnes k večeři, recepty pana kasparka, nádivka velikonoční radek kašparek, recepty radka kasparka, kuchař kašpárek recepty, co bude dnes k večeři recepty radka kašpárka, králík recepty radek kašpárek, vepřove játra na špeku, vepřová jatra se na žampionech, recepty z vepřových jater a žampionů, veprova jatra dietne, játra podle kašpárka, kašparek velikonoční nádivka, radek kašpárek recepty vepřové, vepřová játra recepty

Suroviny:
játra vepřová, pepř mletý, špek, cibule, žampióny, voda, bujón zeleninový, víno červené, máslo, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu