Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 003 kJ /
1 196 kcal
Bílkoviny150,53 g
Tuky55,08 g
Vláknina10,67 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,60 g
Sacharidy20,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou. Natřeme na maso a necháme odležet asi 2 hodiny. Krok 2: Poté maso lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka z obou stran opečeme dohněda. Opečené plátky vložíme do pekáčku, posolíme a opepříme. Ve výpeku roztopíme asi 2 lžíce másla a přilijeme vývar. Promícháme a nalijeme na maso v pekáčku tak, aby bylo téměř ponořené. Přikryjeme alobalem a pečeme při mírné teplotě (tak 170°C) asi 20 minut. Krok 3: Na jednotlivé porce masa položíme plátek Parmské šunky, poklademe nakládanými artyčoky a zasypeme lžící strouhaného parmazánu. Vrátíme do trouby a zapékáme asi 10 minut.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwQJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná roštěná s parmskou šunkou, artyčoky a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwQJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

No ten parmazánek,hmm....:yes:

:yes: musí to být vynikající

Beru zpět a posílám omluvu: Ty názvy mi splynuly, jsou skoro celé stejné (jen ty názvy). :-8:-K

Proč je tu tento recept dvakrát? :-O Hnedle za sebou. Asi by chtělo jedno provedení smazat. Hodnocení je u obou receptů. :-//

krásne...:yes:

pěkný receptík;-)parmazan a pecorino jsou sýry u nás oblíbené:-), mrknu se na ty nakládané artyčoky...

Taky už jsem se naučila mít kousek parmazánu stabilně v ledničce. Mám moc ráda jeho výraznou chuť:-p

Navíc parmazán vydrží a zraje, zatímco by eidam zplesnivěl...:-/ Ale musím ho ukládat do dveří ledničky v tom původním papíru (stejně jako sušenou šunku), jinak by hrozilo, že si ho manžel kliďánko jen tak nakrájí na chleba...;-) Ale už se učí...;-)

Eliza:Je fakt, že já si v Cheesy koupím kus (nikterak velký) a ve voskovaném papíru mi v lednici vydrží skoro měsíc.Ono ho stačí fakt jen poprašek (jako koření) a ve výsledku je to i lacinější než koupit několikrát do měsíce dvacet deka Eidamu.

Určitě, já jsem dnes také použila Gran Moravia...je to na fotce surovin. Je to docela dobrá náhrada za parmazán, i když... Podle mých zkušeností má parmazán mnohem větší sílu a přestože je dražší, stačí ho méně...a člověk si víc pochutná...:-p

Eliza:Souhlasím, jde o to naučit se jídlo vychutnat a ne se naprat..Větší množství (a i to jen o porci dvě) dělám guláš a svíčkovou.U nás nikdo moc nechce dojídat:-8.

Ivulinko, nemysli si, že já to všechno, co vařím, jím po celých porcích...Pokud jsme sami pouze s manželem a dcerou (jako teď obvykle), vařím pouze dvě porce a dojídám po dceři. My holky se tak podělíme o jednu porci, ona skoro nikdy nesní všechno. A pokud nejde o guláš, tak nevařím tolik, aby zbylo na přidání...nejsme zvyklí si přidávat a nakonec také v restauraci člověku nepřidají, i kdyby jim to sebevíc chválil...;-):-D
To je můj způsob udržování se při rozumných dávkách jídla a pochutnání si zároveň.

Jana Remkova:Jj, chápu.Možná bych zkusila Schwarzvaldskou šunku a třeba Grand Moravia místo parmazánu.To by mohli mít i v Lidlu.

Jani, zkus Kaufland, tyto suroviny mají i v Písku v Kauflandu, vím to z letního pobytu. Vlastně parmazán ne, ale mívají pecorino, to se dost podobá...

chocolate: v našem Albertu mají z toho jmenovaného snad jen šunku;-). Manažerkou obchodu mi bylo řečeno, že Praha je Praha a v našem kraji po těchto surovinách není poptávka.

Eli, ty na nás takhle? Já měla odpoledne rajče a na večeři jogurt:-//, stravovat se u tebe takovým dobrým papáním, tak se brzy neunesu, nádherné a krásné jedlé obrázky.

Krásné :-)+

Jana Remkova:Všechno mají v Albertu, pravda je, že artyčoky často jen konzervované.
Eliz:-K, Tobě bod za inspiraci.Líbí se mi, že to není zase jen lečo atd..

Artyčoky, parmazán, Parmská šunka..no asi bych se nalítala. Takové jídlo bych si dala tak v restauraci.

Super dobrota, no jako vždy ;-);-);-)

Tyhle dva poslední recepty se liší jen surovinami k zapékání, takže to bylo v rámci vaření jedné večeře...Jen jsem musela násobit při psaní receptu - oproti realitě.
Děkuju za krásné komentáře.:-K
Majdo, já jsem se s artyčoky setkala poprvé na pizze, když začaly italské pizzerie a mám je moc ráda - teda ty marinované, konzervované, čerstvé jsem, myslím, také ještě nepoužila.
Dnes už končím, slibuji...;-):-8

To je rychlé vaření dobrůtek:yes:.Artyčoky jsem ještě nejedla,tady poznávám,kolik surovin jsem ještě neokusila,mám co dohánět:-)):-8

Eli a dost!!!! Na příští hodinu ti vystavuju červenou kartu :-//:-D:-D:-D (neboj jen na tu hodinu ;-)):-p:-p:yes::yes:

:-DJá už ani neukládám:-*kdybych měla vařit všechny ty dobroty,co se tady neustále přidávají,tak mi jeden život na vaření nestačí;-):-))
Tento recept se mi také moc líbí:-p+:yes:

Artycoky take muzu.....;-). Eli, jak to stihas varit??? Ja to nestiham ani ukladat....:-D:-D:-D.

Tématické fráze:
nakládaná roštěná, artyčok recepty, nakládaný artyčok, nakládané artyčoky, náhrada parmazánu, nakládané artyčoky recept, parmazan náhrada, artyčoky, pecorino a jeho náhrada, pecorino a jeho náhrada, nakládané artyčoky recepty, náhrada za parmazán, artyčok nakládaný, parmezán kaufland, parmská šunka recepty, artyčok recept, artyčoky recepty, artyčok, vaření roštěná, parmezán v kauflandu

Suroviny:
roštěná hovězí, šunka parmská, nakládané artyčoky, sýr parmazán strouhaný, směs nakládací křehké maso, česnek sušený, petrželka hladkolistá, olej olivový, vývar masový, mouka hladká, máslo, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu