Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňaky "pomojemu"

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 872 kJ /
926 kcal
Bílkoviny41,67 g
Tuky19,90 g
Vláknina27,19 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 377 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy137,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do tepla. Krok 2: Zelí vymačkáme a několikrát překrájíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Brambory nastrouháme ručně nebo v mixéru na bramborovém struhadle. Zelí s cibulí, česnekem a nastrouhanými bramborami smícháme v míse, přidáme 2 vejce, majoránku, sůl, pepř, kmín, pár kapek tekuté vegety a trochu sádla s restovanou cibulkou a šunkou. Vše dobře promícháme. Krok 3: Nakonec do této směsi přidáme předkynutou mouku a opět promícháme. Nakonec – před smažením vmícháme prášek do pečiva. Smažíme zvolna, (aby zelí změklo) na oleji do růžova.

Zveřejněno 20. 4. 2011

Poznámka autora clupmi

Všechny obrázky v plném rozlišení si můžete prohlédnout v GALERII

http://clupmi.galerie.cz/5210951-zelnaky-pomojemu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňaky "pomojemu"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n5A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňaky "pomojemu"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7n5A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:yes:

majda 2: Myslíš jako podélně a napříč ... (ta játra, ty játra, máme na oběd játru)!!!:-D:-D:-D

karamelka: Nejsem holka, jsem muž! A nářečí - přece Ostrava a okolí.:-D

Klarisko - ta žitná je zdravější, takže to trochu vylepšuje celkovou hodnotu jídla, clupmi pak sám v 1.komentíku píše, že není přesvědčen o významu prdopeče - ale asi jsou fakt víc nadýchané, já bych spíš vynechala tu vegetu - ale po svátcích to asi prubnu :-p:yes:

Mě toho tam přijde nějak zbytečně moc...droždí i prdopeč, restovaná i syrová cibule, dva druhy mouky. Je to nutné? Určitě by byly dobré i ne tak vyumělkované ;-).

Krásné zelňáky:-p+:yes::yes:a líbí se mi to přidané droždí;-):yes:

clupmi: takže tu stela!!:-D Vítej, rodačko, já jsem taky chachar z Ostravy;-)

Jana Remkova: No ale ocamcať pocházím, já chachar ostravski...:-D

no tak toto bude velká mňamka:-p:yes::yes: polkla jsem na prázdno a hodlám vyzkoušet:-)

clupmi: tak "pomojemu", jo?:-D Kdybych neviděla, že jsi z Jeseníků, řekla bych, že jsi "tu stela";-):yes:

Pokud si dobře pamatuji, tak jednu Karamelku jsme tu už měli, snad 4letou:-? Vyjadřovala se písmem přesně tak, jako tahle "karamelka" neregi:-S

:-)) něco podobného dělala moje babička, už je to dávno :yes::yes: taky vyzkouším :-p

karamelka 20. 4. 2011 18:54
Coto \"pomojmu deto holka bydlis.:-D

:-p:yes::yes:

Tak to musí být taky dobrota a docela levná,což se mi zrovna hodí:-Dno a ten název:-D dobrý:yes:

Tématické fráze:
zelňaky, zelňáky recept, keramický hrnec zelňák, vaříme levně a chutně- zelňáky, recepty levně a chutně vaříme s novou-recepty, vaříme s novou zelňáky, zelňáky recepty, recept na zelňáky, zelnáky bez mouky, nadychane zelnaky, recept zelňáky, recepty zelňáky, zelňák ze žitné mouky, vaříme levně a chutně zelnáky, keramický zelňák, zelňáky s bramborami, zelňáky z žitné mouky, zelňáky bez droždí, keramické zelňáky, levně a chutně vaříme s novou zelňáky

Suroviny:
brambory, zelí kysané, mouka polohrubá, mouka žitná, droždí instantní, mléko, vejce, cibule, česnek, prášek do pečiva, majoránka, sůl, pepř, kmín celý, vegeta tekutá, sádlo, cibulka, olej

Přidat fotografie receptu