Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,14 g |
| Tuky | 15,49 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 8,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
Krok 2: Směs na obalení cibule a uzeniny: V míse rozmícháme 1 vejce, bylinky, zbytek bílého jogurtu, který jsme použili při vaření hrachové kaše, sůl. Vše zahustíme solamylem tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka, jemně obalíme v čistém solamylu nebo hladké mouce a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ve zbytku směsi obalíme i uzeninu nakrájenou na proužky a také osmažíme. Po usmažení vše dáme na ubrousky, aby se nám vsákl přebytečný tuk. Podáváme s hrachovou kaší a chlebem.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WwMX
Moje poznámka
Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WwMX
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hrachova kaše s uzenym,
dietní hrachova kase,
jak zahustit hrachovou kaši,
hrachová kaše z čerstvého hrachu,
cim zahustit hrachovou kasi,
hrách s uzeným,
hrachová kaše ve školní jídelně,
hrachová kaše,
hrachová kaše dietní,
priprava hrachove kase,
uzené s hrachovou kaší,
zahuštění hrachové kaše,
zahuštění hrachové kaše,
hrahová kaše,
jak vařit hrachovou kaši,
hrášková kaše z čerstvého hrachu,
vareni hrachova kase,
jak vařit hrách,
hrach s jogurtem,
kaše z čerstvého hrachu
Suroviny:
hrách žlutý,
masox,
jogurt bílý,
párky dietní,
cibule,
vejce,
solamyl,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet,
hrách žlutý,
masox,
jogurt bílý,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet,
solamyl,
jogurt bílý,
vejce,
bylinky,
sůl,
solamyl
Komentáře (11)
Jinak vztah ke všem luštěninám jsem měla stejný jako Eliz hodně dlouho. Až díky manželovi, který je miluje a umí je uvařit tak, aby to nebylo "rozblemcané" jsem změnila názor
Jen nebudu mixovat (to hladké fakt nemůžu)
Máš úžasné fotky...