Mramorový korpus
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou, promažte jej krémem, na jaký zrovna máte chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 245 kJ / 3 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,47 g |
| Tuky | 194,24 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.
Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Krok 4: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Moje poznámka
Mramorový korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2JB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
mramorový korpus,
mramorový korpus na dort,
korpus,
mramorový dortový korpus,
recept na mramorovy korpus,
mramorový korpus recept,
korpus recept,
mramorove testo,
recept na korpus,
mramorovy dort,
korpus mramorový,
mramorový dort recept,
recepty na korpusy,
parizky dort,
korpus recepty,
recept mramorový korpus,
mramorovaný korpus,
pařízký krém,
pařízká šlehačka,
mramorovi korpus
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao
Komentáře (68)
Pridávam fotky, torta bola zdobená dinosaurami.
Dávám bodík
určitě vyzkouším,moc děkuji za návod
+