Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Mramorovaná bábovka nebo dort je efektní způsob ozdobení těsta. Část těsta obarvíme kakaovým práškem, který do těsta vmícháme. Při pečení vznikne efekt střídání barev.
Bábovkové nebo dortové těsto rozdělte na dvě části. Mohou být stejně velké nebo jedna část větší než druhá. Jednu část obarvěte prosátým práškovým kakaem. Někdy je nutné kakaové těsto trošku naředit tekutinou, aby nebylo hutné.
Bábovkovou nebo dortovou formu připravte podle návodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete vyzkoušet dva způsoby mramorování
1. Nalijete polovinu světlého těsta. Na něj nalijete tmavé těsto a zakryjete zbytkem světlého. Pak lehce projedete špejlí, aby se mírně vrstvy promíchaly. Své udělá i zdvihání těsta při pečení.
2. Světlé a tmavé ne moc husté těsto klademe do formy po malých vrstvách lžící. Vždy na vrstvu světlého patří tmavé a naopak. Tíhou těsta se vrstvy samy rozlijí. Toto mramorování je pracnější, ale po upečení efektnější.
Při krájení upečeného a vychladlého korpusu vidíme hezké střídání barev.
Záleží na vás, které mramorování si zvolíte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Komentáře