Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Suroviny
Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 378 kJ / 2 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,78 g |
| Tuky | 18,93 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 243 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 375,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
Moje poznámka
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
barvení vajec meltou,
rozdíl mezi meltou a carem,
buchta s meltou,
rozdíl mezi caro a meltou,
rozdíl mezi meltou a caro,
housky zadělané s kefírem,
jak se vaří melta,
melta recept,
je zdravější caro nebo melta,
babicciny startovaci zemlicky,
startovací žemličky,
slunečnicová veka,
žemličky bez kynutí,
rozdíl mezi carem a meltou,
domaci pecivo zemlicky,
buchta z kefíru,
žemličky,
dobré domácí žemličky,
hrníčkové houstíčky na primě,
startovasci žemločky
Suroviny:
kefír,
melta,
žloutek,
olej,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
semínka slunečnicová,
mák,
droždí
Komentáře (25)
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g balení
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlo
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cena
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý