Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius rolky s moravskou klobásou a špekem

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 265 kJ /
302 kcal
Bílkoviny18,20 g
Tuky7,94 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 425 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy21,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filé necháme rozmrazit, osolíme, potřeme troškou protlaku ( kečupu ). Zlehka ho posypeme kořením na ryby a přidáme pár plátků česneku. Na každý kus ryby položíme silnější plátek špeku, přidáme plátky sýru a na nejslabší konec filé, dáme na čtvrtku pokrájenou klobásku. Krok 2: Směrem od klobásy zavineme a zpevníme párátkem. Rolky zlehka osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Krok 3: Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a na ní ze všech stran opečeme rolky. S nimi opečeme i zbylé klobásky pokrájené na čtvrtky. Ty po opečení uložíme stranou do tepla. K opečeným rolkám přisypeme zbytek nakrájeného česneku, podlijeme je vínem, vodou a na chvilku ( asi 5 minut ) je na mírném ohni dusíme přiklopené pokličkou. Krok 4: Poté rolky vyjmeme, šťávu si na pánvi zredukujeme do požadovaného množství, do šťávy vložíme na silnější plátky pokrájená rajčata a na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Dle potřeby šťávu dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do hotového vložíme na prohřátí rolky a klobásky. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo dušená rýže.

Zveřejněno 5. 5. 2011

Poznámka autorky mirca75

Měli jsme chuť na rybu, ale nechtěli jsme žádnou exotiku a tak jsem použila ryze české suroviny.

Moravské labužnické klobásky jsou výborně ochucená uzenina a kupujeme je v Intersparu. Hodí se i na grilování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEjk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEjk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

mirca75:šikulka:yes:

;-) moc pěkný recept:yes::-K

Miruš, jakákoliv úprava ryby mi není cizí. Akorát teda, dnes jsem někde četla "pstruh na modro" a on se vařil!:-O Tak to snad ne:-(. Ale to se zdaleka netýká tebe. Krásné jídlo, já si to umím představit i s tím masem. Dík za inspiraci, mi pangas nevadí, naopak;-):yes:

:-K:-p:-p

Dobře to vypadá:yes:

To vypadá chutně :-p:yes:

mirca75: krásný recept a fotky:yes::-)+
My pangase můžeme, jen ho vždycky po rozmrazení musím ještě hodně vysušit;-)

Mirčo krásný receptík a moc hezké foto;-)+1:yes:

Aničko:-) u nás taky není Pangas každý den, ale jednou za čas a dobře okořeněného ho můžeme. Ještě se chystám na Pangase smaženého v krevetovém těstíčku, tak uvidíme.... Ale to až časem;-).
Magdalenko:-) co bych pro ty moje kluky neudělala...

Miri já Pangase nekupuji,mojemu nechutná:-/Ale zase máme rádi štikozubce,jen ti jsou trošku nepoddajní při nějakém podobném rolování:-*Ta tvoje dobrůtka ale opravdu vypadá hóóódně lákavě:-*:yes:

Máš dobré nápady...;-)

Aničko:-), Pangas je pro mě taková ryba - neryba. Nemá tu klasickou rybí chuť (bohužel) a tak je dost přizpůsobitelý pro další chutě;-). Děkuju:-).

:-OTeda Miruš,to by mě fakt nenapadlo"cpát":-Ddo ryby maso:-8Na fotce vše vypadá parádně a podle surovin to bude zaručeně dobrota:-pPrvní plusík máš tady:-p+:yes:

Tématické fráze:
pangasius rolky, labuznicke file recepty, pangasius recepty, pangasius rolka, pangaaius se špekem, pangasius rolky recepty.cz, štáva ke kuřecím rolkám, kureci rolky se slaninou a klobasou, pangasius se slaninou recepty, pangasius rolky s anglickou, pangasius rolky recepty, rolka pangasius, rolky z ryb, moravské klobásky, recept ryba s klobásou, recepty na pangasius, štikozubec recept, grilovaní štikozubce recept, pangasius filé, pangas na labužnický způsob

Suroviny:
filety ryby pangasius, klobása moravská, špek, koření na ryby, sůl, sýr uzený, česnek, protlak rajčatový, šťáva citronová, rajče, cibulka zelená, máslo, olej, víno bílé, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu