Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štefanovské sciskanice

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min + vaření brambor

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 426 kJ /
2 970 kcal
Bílkoviny77,33 g
Tuky80,25 g
Vláknina37,36 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy465,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme roztopené maslo, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Krok 2: Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Krok 3: Každú placku potrieme rozpustenou masťou, potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Krok 4: Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme. Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.

Zveřejněno 24. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štefanovské sciskanice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štefanovské sciskanice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Ano aj tak sa dajú robiť, ale potom už nie sú oškvarkové, ale smotanové. Inak recept sa mi velmi lubi musím si ho vyskúšat. Ja by som vyskúšal dat do ních, aj trochu kôpru.

Emil: Ja nevravím, že sú oškvarkové.:-) Takto sa robia sciskanice na Zemplíne a Above a podávajú sa k hustej polievke, najčastejšie fazuľovej. Preto neviem, či by ten kôpor tam sedel. Ale pokiaľ by to nebolo k polievke, tak si ten kôpor viem predstaviť.;-)

danielle72: že jo??:-))

Tohle mě dostalo :yes:- okamžitě ukládám a brzy i zrealizuji ;-)

Úžasný recept. Udělala bych to asi s tou Nivou. Mám dojem, že něco podobného jsem už dělala na slovenských Topkách. Je mi líto, že je tady tak málo bodů, tohle by si zasloužilo vyzkoušení:-p

To je moc zajímavý recept, ještě jsem nikdy nic takového nedělala. No, co není může být.

Jarka, tak vtedy som ani ja nevedela, že ty si voľajaký bezstavovec :-D:-D:-D:-D:-D
Díky za tu pochvalu, já se snažím, pro mne je čeština a slovenština jedno a to samé... Holt, jsme staré struktury:-D:-D

:-O:-D:-D Teri, jak tak čtu svůj komentář z 25. 4. 08...to je z doby, kdy jsem ještě nevěděla, že tejaja jsi Ty...pletla mě Tvoje dokonalá čeština:-)):yes:

Bagina, Nivu nie, ale tá bryndza tam bude výborná. Troška ju rozrieď mliekom alebo smotanou, aby sa ti dobre rozotierala.:-D

Chutnaly nám s mlékem, příště do nich přidám ještě trochu brynzy nebo nivy.

Peču doma také - sciskance - manžel je původem slovák. Jen je uvnitř pomažu olejem, posypu pepřem a solí a pak už jen baštíme upečené mňamky :-))

Má to mít takovou jemně smetanovou chuť, trochu slanou, možná to chtělo více smetany, nebo více osolit, nevím, musela bych to ochutnat. Taky jíme s kefírem a kyselým mlékem, někdo s hustými polévkami, jako fazovou.

Podávala jsem je jen tak s mlékem, já jsem měla kefír. Má to být takové skoro bez chuti? Měli jsme při jídle pořád pocit, jako by to ještě něco chtělo...ale nevíme co:-))

zizala, s čím jste to podávala ?

Tak jsem to před chvilkou dopekla k večeři...naprosto netuším, jak to má chutnat, nikdy jsem nic takového nejedla. Myslela jsem, že to bude něco jako slané palačinky. Přiznám se, nijak nás to neoslovilo.

To je dětská krupička, jako na kaši :)))

PROSÍM PROSÍM A TA KRUPICE JE MYŠLENO - PŠENIČNÁ HRUBÁ A NEBO CUKR KRUPICE ?

Tématické fráze:
acti fry recepty, recepty acti fry, kuskusové placky, actifry recepty, recepty actifry, kuskus placky, sciskance, placky z kuskusu, actifry návod, fry video.cz, tefal actifry návod video, video tefal acti fry, actifry diskuze, kuchařka k actifry, stiskanice, acti fry kuchařka, recepty v acti fry, recepty acti fry, recept acti fry, recepty-tefal actifry

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, žloutek, droždí, máslo, sůl, smetana kysaná, krupice dětská, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu