Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky z ovesných vloček

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min +chlazení kaše

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, +chlazení kaše)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 068 kJ /
1 928 kcal
Bílkoviny46,16 g
Tuky108,73 g
Vláknina30,70 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 1,72 g
Sůl4,21 g
Sacharidy177,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť. Krok 2: Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše, pridáme vajce a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby zahustíme strúhankou alebo krupičkou. Krok 3: Necháme nabobtnať asi 15 min, potom formujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji. Krok 4: Podávame ako klasické fašírky, so zemiakovou kašou, šalátom, uhorkami a pod.

Zveřejněno 5. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G625

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G625

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

přidala jsem česnek a majoránku :)

Marie Svarcova: Ďakujem za vyskúšanie, ten cesnak a mojoránka nie sú na škodu, ale na úžitok. ;-)

:yes::yes: přidala jsem ještě česnek a majoránku - super :-K

Dnes jsme meli k obedu s bramborovou kasi a celerovym salatem,moc jsme si pochutnali,opravdu vyborne jidelko:-K:yes:

jemmy: Ďakujem, som rada, že chutilo. My tieto vločkové fašírky milujeme. :-K

No musím říct, že ikdyž jsem masovej, tohle mě dost překvapilo. Výborný karboše! :yes: :yes:

Bertas: Ďakujem:-K Som rada, že chutilo.;-)

:-)Top recepty

Čapla som to medzi "Ostatní", vyhovuje ? ;-)

slanina není maso? :-O

super recept, moc nam chutnalo, manzel si k tomu dal pro oziveni helmansku s krenem a rajcaty

Terezko, i já blbnu a stárnu, vždyť je to v receptě napsané ten poměr, jsem fakt asi mdlého rozumu:-( Promiň!!!!

Janka, podľa toho, akí ste jedáci, ale keďže k tomu dáš zemiakovú kašu, tak snáď po 2 fašírky by stačilo. To množstvo, ktoré je uvedené by malo stačiť. Ja to robím tak, že lejem vodu od oka a vločky vsypávam tiež tak. Ono keď varíš tie vločky, oni hustnú veľmi rýchlo, takže vidíš, či netreba ešte vločky dosypať. Kaša musí byť skutočne hustá. Treba miešať, aby to neprihorelo. K mletému mäsu môžeš kľudne pridať, miekto zykne miešať v pomere 1:1. Ale poviem vám dievčatá, že chuť je veľmi podobná mäsu.

Já jsem ještě nikdy mimo v polévce nevařila vločky, tak prosím o radu. Terezko, kolik vody a kolik vloček-řekněme pro 3- 4 lidi na oběd? Já bych to moc ráda zkusila, taky by nebylo od věci přidat možná k mletému masu, nebo ne?:-/

Fašírky - to zní hezky.:-) A recept mi opět vhání sliny do pusy, i když právě dojedla. :-p Určitě je zkusím. Nevím, co na to řekne zbytek rodiny - jak není maso ... ;-)

Už jsem dala 1, ale komentář mě utekl, zítra budeme mít k obědu, jednoduché a dobré :yes:

Tématické fráze:
ovesne vločky recepty, ovesne vločky recept karbanátky, ovesné karbenátky, karbanátky s ovesnými vločkami, pražené ovesné vločky recepty, ovesné vločky, karbanátky, recepty ovesne vlocky, ovesné vločky karbenátky, karbenátky maso a vločky, vločkove karbenatky, vločkové karbanátky, ovesné vločky recept, prazene ovesne vlocky, recepty na ovesné vločky, vločky recepty, vločky recept, karbanátek z vloček, karbenátky ovesné, žitné vločky recept

Suroviny:
vločky ovesné, voda, vejce, cibule, slanina, sůl, pepř černý, strouhanka

Přidat fotografie receptu