Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí paprikáš se sýrovými nudlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 456 kJ /
2 260 kcal
Bílkoviny193,02 g
Tuky60,46 g
Vláknina22,30 g
Cholesterol 515 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,31 g
Sacharidy226,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme si troubu na 200°C a nachystáme hrnec na vaření nudlí a zatímco se bude dusit omáčka, uvaříme v osolené vodě široké nudle – uvařit, aby byly spíš tvrdší. Krok 2: Na drobné kostičky nakrájíme cibuli, slaninu, rajčata-ty nejdříve oloupeme (např.škrabkou nebo ponoříme na chvíli do horké vody) a papriku. Krok 3: Na másle osmažíme slaninu, přidáme cibulku, orestujeme, odstavíme z plamene, přimícháme mletou papriku, zamícháme a přidáme nakrájená rajčata a papriku. Zalijeme vývarem a asi 10 minut dusíme. Přidáme nakrájené ryby, podle potřeby osolíme a dusíme ještě asi 10 minut při mírném varu. Nyní již nemícháme, aby filety zůstaly celé. Krok 4: Filety vyděláme, omáčku zahustíme: V hrnečku rozšleháme trochu horké omáčky, smetanu a lžičku mouky a pomalu za mírného varu přidáme do omáčky. Za občasného míchání společně při mírném ohni trochu provaříme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Krok 5: Rybu vrátíme do omáčky. Krok 6: Uvařené těstoviny prokládáme plátky sýra. Zvolíme zapékací misku tak, aby byly vrstvy: Těstoviny, sýr, těstoviny, sýr a nahoru těstoviny a chvíli zapečeme v troubě.

Zveřejněno 4. 1. 2011

Poznámka autorky jahoda

Tuto(pro mne)pochoutku jsem měla před několika dny v maďarských lázních a jelikož my ryby můžem:-), tak jsem se pokusila o improvizaci a s výsledkem jsem spokojená.

Zaujaly mne i ty zapečené široké nudle.

Já nakupuji bujony bez konzervantů a těstoviny na níže uvedených www, ale můžete Hálaszlé nahradit zeleninovým vývarem.

http://www.obchod-erli.cz/produkty/potraviny/konze...

Je to moje improvizace, abych předešla případných komentům, co do paprikáše patří a co ne :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29Xz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29Xz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

překrásné foto velmi lákavého pokrmu, jahodo, smekám:-p:-K:-K:yes::yes:

marcik: Na fotce nezáleží, jsem ráda za každou jako důkaz, že recept nezklamal.
Díky moc;-):-K

+18:yes:, recept je výborný a určitě jsem jej nedělala naposled;-), jen jsem smetanu zaměnila jogurtem rozmíchaným s trochou mléka, ale to jen proto, že jsem si byla jistá že smetanu mám, ale neměla. ale hlavně že rodině chutnalo:-pfotka se mi moc nepovedla, nějak mi blbne fot´ák.

ÁÁÁch :-O:-p:yes::yes:

Jahůdko,copak mi to děláš,taková dobrota.:yes:Je tam ryba,takže dieta to je,ne?:-D:-D:-D Ruším plán diet a jedem nanovo.:-p:-p:-p Fotka přímo ukázková.:-)

Tak toto musím vyskúšať:-!:-!:yes:rybací paprikáš je dobrota a ešte s tými cestovinami:-*:-p

nemám sice ráda ryby, ale ta fotka vypadá tak dokonale, že bych to snad i snědla :-p :yes:

Po všech stránkách dokonalý recept :-p:yes::-K posílám 12. bod a poděkování i za inspirativní odkaz k dalším surovinám :yes:

To vypada nadherne:-Ourcite vyzkousim nezname recepty mam moc rada:-*:yes::yes:

Paráda :-p:yes:

Bezvadný recept a parádní fotka:yes:+10

nádhera:yes::-p:-K

:yes: a bodík.A ještě jednou:yes:

Dr.Holub 4. 1. 2011 23:40
Naprostý souhlas s Colombem, je to špice.
Dík za odkaz na Erli obchod

:-K:-KNádherné fotky, krásný recept:yes::yes::yes:+

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
paprikáš z rybího masa, paprikáš, kuřecí maso s nudlemi, dietni jidla ribi, paprikáš z ryb, rybí file s nudlemi, rybí filety s paprikami, paprikové recepty, ryby paprykaš, recept na ribi paprikas, rybi filety na paprice, drůbeží polévka se sýrovými nudlemi, recept rybí těstovyny, citronova omačka na rybu

Suroviny:
filet z ryb, cibule, slanina, rajče, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, vývar, mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, šťáva citronová, máslo, nudle široké, sýr, smetana, kopr

Přidat fotografie receptu