Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 925,00 g |
| Tuky | 465,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 3,50 g |
| Sodík | 103,02 g |
| Sůl | 257,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Moje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
uzení makrel,
uzená makrela,
jak udit makrelu,
jak udit makrely,
uzená makrela recepty,
jak vyudit makrelu,
příprava makrely na uzení,
uzení makrely,
uzená makrela recept,
recept na uzení makrel,
uzené makrely,
jak vyudit makrely,
příprava makrel na uzení,
udíme makrely,
jak se udí makrely,
uzená makrela je zdravá,
jak se udí makrela,
recept uzena makrela,
jak vyudit sýr,
uzení makrelu
Komentáře (25)
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná