Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie674 kJ /
161 kcal
Bílkoviny0,10 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve jsem nechala okapat broskvový kompot a pak jsem broskve pokrájela na čtvrtky. Krok 2: Dortovou želatinu jsem rozpustila podle návodu, ale dala jsem ji místo do vody, do odkapané kompotové šťávy. Krok 3: Mascarpone jsem zamichala s malým meruňkovým džemem. Krok 4: Poté jsem potřela korpus krémem z mascarpone a na krém jsem pokladla nakrájené broskve, které jsem pokapala medem, smíchaným s rumem nebo s rumovou trestí. Krok 5: Vše jsem zalila vlažnou ovocnou želatinou a nechala jsem do druhého dne ztuhnout.

Zveřejněno 4. 6. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Měla jsem doma koupené v Globusu dva korpusy za 15,70 Kč a mascarpone za 24,70 a tak jsem chtěla něco udělat jednak rychle a taky levně a tak jsem udělala tento fofr moučník. Vychlazený je velmi chutný a osvěžující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAYP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAYP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

O.K. korpus využívám často, ale místo mascarpone tak dám rozmíchané 2 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a je to též výborné.:-p:yes:

Moc príma rychlovka;-)která se mi také líbí;-)+4:yes:

varilamyskakasicku: děkuji moc, mrknu v Globusu v Olomouci

Ola:Mascarpone je v PRAZE V GLOBUSU NYNÍ UZ DVA TYDNY, NEBO DELE, JE super, PEKNE, VELKE, MÍSTO 79, Kč NEBO 59, Kč ZDE STOJI 24.70,kc, uz ho mam podruhé, rozdíl nevidím žádný, mají ho u pultu sýrů a pomaz.másla, Cottage apod. Mascarpone - je tam cedulka jako - novinka a cena... zase tam pro nej chci dojet a vzít jich více:-K:-K:-K:-K, jde na odbyt skvěle, kéž by byslo více takoých novinek...:-K

Kdepak je mascarpone v akci?

Dobrý a rychlý nápad. Já jsem korpus už taky jednou podobně využila.;-):yes:

O.k. Dělala jsem s tím korpusem poprvé, ale měla jsem takový divný pocit, že to šidím, že jsem měla udělat něco domácího, ale s výsledkem jsem hodně spokojená, to mascarpone nyní v akci je moc prima chutově a kompot osvěží a taky nebyl drahý, je to takový osvěžující.. máš pravdu:-K:-K

Dělám z koupeného korpusu vlastně stejně, želatimnu taky radši dávám do šťávy - výhoda je,že se dá použít jakýkoli kompot, nebo i kombinace a vypadá to povedeně a chutná :-p;-):yes:

Tématické fráze:
moučník z kompotu, želatina z kompotu, moučníky z kompotu, moučník s mascarpone, rychlý moučník pro návštěvu, moučník z mascarpone, moucniky s mascarpone, moučníky z mascarpone, ovocný moučník, moučník s meruňkovým kompotem, moucnik s kompotem, moučník pro náštěvu, želatina s kompotu, broskvový džem, želatina z kompotové štávy, rychlý moučník s mascarpone, moučník s s kompotem, tvarohový moučník, moučník s mascarpone a ovoce, rychlý moučník novinka

Suroviny:
korpus piskotový, kompot broskvový, mascarpone, džem meruňkový, želatina, med, rum, kokos, šlehačka

Přidat fotografie receptu