Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 853 kJ / 2 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,01 g |
| Tuky | 203,94 g |
| Vláknina | 33,85 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 8,44 g |
| Sůl | 20,75 g |
| Sacharidy | 82,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme.
Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme.
Krok 4: Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Krok 5: Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.
Zveřejněno 9. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Moje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
co ze zbytkem červeného zelí,
co se zbytkem červeného zelí,
vietnamské recepty top recepty,
zelí recept,
zapékané uherské zelí,
uherské recepty,
babicovy dobroty recepty kološvarské zelí,
uherske zeli s mletým masem,
co se zbytkem zeli,
co se zbytky zelí,
babicovy recepty zapékané mleté maso se zelím,
babicovy zelí,
kolosvarske zeli babicovy dobroty,
kure na uherskem zeli,
dokončení zelí při vaření,
uherská mouka
Suroviny:
zelí kysané,
maso mleté,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
cibule,
slanina anglická,
strouhanka
Komentáře (10)