Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 853 kJ / 2 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,01 g |
| Tuky | 203,94 g |
| Vláknina | 33,85 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 8,44 g |
| Sůl | 20,75 g |
| Sacharidy | 82,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme.
Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí.
Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme.
Krok 4: Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Krok 5: Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.
Zveřejněno 9. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Moje poznámka
Uherské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GW1
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 13 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 15 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 16 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 17 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
co ze zbytkem červeného zelí,
co se zbytkem červeného zelí,
vietnamské recepty top recepty,
zelí recept,
zapékané uherské zelí,
uherské recepty,
babicovy dobroty recepty kološvarské zelí,
uherske zeli s mletým masem,
co se zbytkem zeli,
co se zbytky zelí,
babicovy recepty zapékané mleté maso se zelím,
babicovy zelí,
kolosvarske zeli babicovy dobroty,
kure na uherskem zeli,
dokončení zelí při vaření,
uherská mouka
Suroviny:
zelí kysané,
maso mleté,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
cibule,
slanina anglická,
strouhanka
Komentáře (10)