Suroviny
Porce: litr polévky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,47 g |
| Tuky | 21,73 g |
| Vláknina | 1,58 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 750 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Moje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 25 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 47 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 49 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 56 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kvetaku,
polévka z kefíru a květáku,
kulajda z kefiru,
koštál z kvétáku,
košťál z květáku recept,
květakova polevka klasika,
květáková polévka a kefíru,
květáková kefírová polévka,
kedlubna v kulajdě,
kefír ochucení,
anna květáková,
kefírovka - recept
Suroviny:
květák,
brambory,
bujón zeleninový,
voda,
kefír,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
cukr,
kopr
Komentáře (24)
Doteraz som s kefírom nevarila (lievance nerátam). Miesto karfiolu som dala nastrúhaný kaleráb - kedlubnu, kôprom som nešetrila, lebo ho máme radi. Som prekvapená výsledkom, takže zaraďujem do jedálnička! Vďaka za rozšírenie polievkového repertoáru!
Rebečko-ano,je trochu podobná té"kulajdě"tam je smetana.Ale vidíš,až ji budu zase někdy dělat,místo té smetany zkusím kefír,stejně ji přikyseluji octem,tak to jsi mě hezky navedla
Jinak tato polévka s příjemně navinulou chutí je opravdu osvěžující-dorazila jsem ji na pozdní svačinu neohřátou a pochutnala jsem si také