Suroviny
Porce: litr polévky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
Tuky | 21,73 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Moje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Nejnovější recepty
Topinky se zajíčky
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 3 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 3 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 18 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 19 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno 16. 4. 2025 08:00
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Lubos74 před 51 minutami
Domácí nudle
Lubos74 před 54 minutami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 1 hodinou
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 9 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 13 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 14 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 14 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 15 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kvetaku,
polévka z kefíru a květáku,
kulajda z kefiru,
koštál z kvétáku,
košťál z květáku recept,
květakova polevka klasika,
květáková polévka a kefíru,
květáková kefírová polévka,
kedlubna v kulajdě,
kefír ochucení,
anna květáková,
kefírovka - recept
Suroviny:
květák,
brambory,
bujón zeleninový,
voda,
kefír,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
cukr,
kopr
Komentáře (23)