Bramborové knedlíky - po bavorsku
Recepty na tyto bavorské bramborové knedlíky se liší region od regionu. Nicméně si tyto knedlíky získaly oblibu i u nás. Jsou jemnější konzistence a díky bramborové moučce i měkčí, což může někomu vadit, jiný to zase uvítá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g |
| Tuky | 8,56 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 372,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, umyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme chvilku zchladnout.
Krok 2: Brambory prolisujeme do větší mísy.
Krok 3: Vidličkou rozdělíme na 4 díly a 1 díl dáme stranou.
Krok 4: Zbylé 3 díly smícháme s vejcem, solamylem a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.
Krok 5: Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme ji.
Krok 6: Z hotového těsta vytvarujeme koule o průměru 6-7 cm a vložíme je do vroucí vody. Vaříme 15 minut.
Krok 7: Hotové knedlíky vyjmeme z hrnce a podáváme třeba k zelí a pečenému masu.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Moje poznámka
Bramborové knedlíky - po bavorsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgME
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 25 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 47 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 49 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 56 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky se solamylem,
bramborový knedlík se solamylem,
bavorské knedlíky,
bramborové knedlíky recept,
bavorske chlupate knedliky,
bavorske knedliky recept,
bramborové knedlíky ze solamylem,
knedlíky se solamylem,
bramborové knedlíky z domácí pekárny,
bramborová moučka,
bavorský knedlík,
bramborovy knedlik z pekarny,
bramborové knedlíky,
solamylové knedlíky,
knedlíky bavorské,
nemecke knedliky,
německé bramborové knedlíky,
knedlik se solamylem,
bramborove knedliky se solamilem,
klöse recept
Suroviny:
brambory,
solamyl,
vejce,
sůl
Komentáře (32)
Inak v polsku sa robia tak isto, len sa nedava vobec vajicko (ale to je asi tiez podla oblasti a kazda rodina inak) ... a hovori sa im kluski
taky míchám v pečce-program nudle
co s tím Solamylem
proč se ten jeden díl zpracovává až pak
jinak bod
jsou parádní,jsi na ně použila formu na golfové míčky ne?? že je máš takový stejný a úhledný