Bábovka Margot, která se vždy povede
Receptů na bábovky je opravdu velmi mnoho. Tato je ale velmi snadno připravitelná bez přemíry vážení. Většina surovin se měří na hrnečky. Příchuť čokoládové tyčinky potom bábovce dodá zajímavou nevšední chuť.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 887 kJ / 3 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,04 g |
| Tuky | 38,68 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 428 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 627,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu Margot nastrouháme.
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Krok 2: Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
Nastrouhanou čokoládu zamícháme do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Krok 3: Pečeme při teplotě 200 °C po dobu 40 až 45 minut. Propečení zkoušíme špejli . Po vytažení musí být zcela suchá.
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Krok 2: Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
Nastrouhanou čokoládu zamícháme do těsta.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Krok 3: Pečeme při teplotě 200 °C po dobu 40 až 45 minut. Propečení zkoušíme špejli . Po vytažení musí být zcela suchá.
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka Margot, která se vždy povede
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LrG
Moje poznámka
Bábovka Margot, která se vždy povede
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LrG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
bábovka z čokolády margot,
bábovka z margot čokolády,
margotková bábovka,
babovka z margotky,
bábovky z čokolády margot,
margot babovka hrnkova,
margotova babovka,
babovka ktera se vzdy povede,
výborná bábovka z margotky,
margotová buchta,
bábovka margotka,
bábovka s margotkou,
bábovky z margot čokolády,
výborná bábovka margot,
bábovka margot hrníčková,
bábovka s čokolády margot,
hrnková bábovka margot,
bábovka margotková,
margotková bábovka recept,
rychlá bábovka margot
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
vejce,
smetana ke šlehání,
olej,
rum,
čokoláda margot,
mouka hrubá
Komentáře (49)
a
Margotku jsem mela doma jen bilou
Jinak nevím, jestli to mělo nějaký efekt, ale suroviny jsem nesmíchala najednou, ale první jsem ušlehala vejce s cukrem do pěny atd. - prostě jako bych dělala třenou.
Jediné co, tak jsem dala o vajíčko víc a nedávala olej ... voní nádherně, vyklopit šla skoro hned po vytažení a tuším, že zítra drahému bude moc chutnat :) Takže děkuji :)
Betina: dovolila jsem si přidat fotku.