Svítek s liškami nakyselo
Netradiční, ale překvapivě harmonická kombinace – jemně nakyslá houbová omáčka z aromatických lišek se smetanou a octem je podávaná s vláčným svítkem. Jídlo, které potěší milovníky kysela i lesních hub.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,80 g |
| Tuky | 34,94 g |
| Vláknina | 11,26 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 35,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svítek s liškami nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nG6l
Moje poznámka
Svítek s liškami nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nG6l
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 13 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 16 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 2 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 6 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 7 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 7 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 8 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 8 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na svitek,
svítek recept,
jak udelat svitek,
svitek,
kulajda se svitkem,
svítek do kulajdy,
svítek z houbami,
kyselo z lišek,
svítek s houbami,
svítek do omáčky,
s liškami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
ocet,
sůl,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
olej
Komentáře (24)
ostatním děkuji za milé komentáře a za bodíky
Já vím, že je to teď tak trochu provokace, tady houby zatím taky moc nerostou, doufám, že začnou a někdo vyzkouší.
Ono to jde i s jinými houbami, ale lišky jsou lišky