Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 739 kJ / 9 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,70 g |
Tuky | 635,00 g |
Vláknina | 34,55 g |
Cholesterol | 3,92 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 629,25 g |
Postup přípravy
1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto společně s tím, že jej přiměřeně, cca 2/3 a 1/3 rozdělíme do menších forem. Na nejmenší patro jsem použila kastrůlek, na jehož dno jsem vystřihla kruh z pečícího papíru, pro snadné vyklopení. Krok 2: Z mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom rozmíchali případné malé hrudky. Krok 3: Do změklého másla všleháme capuccino a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Odebereme cca 1/4 stranou na povrchové potření dortu, do zbytku všleháme tvaroh. Krok 4: Korpusy vždy 2x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a tvarohovým krémem, poklademe broskvemi a přiklopíme vrchním plátem. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému bez tvarohu a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc. Krok 5: Na vrchní úpravu tvaroh nedáváme, marcipán by se díky vysokému obsahu vody v krému rozpouštěl a klouzal by po korpusu. Krok 6: Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou s reliéfem spirál, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami či špejlemi), začistíme marcipánovým okrajem a zdobíme bonbóny, napíchnutými na párátka. Krok 7: Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.
Zveřejněno 29. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Moje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 4 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 4 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 4 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 5 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 6 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 7 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 9 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 9 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort mořská pana,
dort s mořskými plody,
třípatrový dort recept,
dort moře,
recept na třípatrový dort,
tripatrovy dort,
třípatrové dorty,
mořská panna z marcipánu,
ořechový dort neskutečně dobrý,
marcipanova mořska panna,
dort plody moře,
třípatrový dort postup,
mořská pana dort,
dorty mořská pana,
dětské dorty mořská panna,
dort s mořskou pannou,
dorty more,
dort z mořskych plodů,
dort bonboniéra,
úchvatné dorty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr moučkový,
tvaroh měkký,
capuccino instantní,
marmeláda broskvová,
marcipánová falešná hmota,
kakao,
bonboniera mořské plody,
kompot broskvový
Komentáře (53)