Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Chybět nesmí ani poctivá porce sýra navrchu. Zapečené těstoviny poskládané do vrstev si zamilujete.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 442 kJ /
3 213 kcal
Bílkoviny146,06 g
Tuky106,52 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy408,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uděláme omáčku - mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 min provařit. Krok 2: Připravíme si lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin. Krok 3: Omáčka - na másle si připravíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme jí horkým mlékem. Pak opět dáme na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované konzistence. Když nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jí solí, pepřem a event. strouhaným muškát. oříškem. Krok 4: Připravíme si zapékací nádobu, tu vymažeme máslem a její dno vyložíme připravenými lasagnemi. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Opět poklademe těstoviny a vrstvy stále opakujeme pokud máme suroviny. Poslední vrstvu nám tvoří lasagne hustě posypané strouhaným sýrem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20-30 min (dle doporučené doby na obale od lasagní).

Zveřejněno 10. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZDA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZDA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

opička Ola 20. 6. 2017 12:55
Díky za super přehledný, jednoduchý a výstižný recept. Drobet jsem jej změnila - do mletého masa jsem přidala hotovou (koupenou) omáčku se zeleninou na špagety a do bešamelu přidala půlečku kvalitního světlého bujonu...Výsledek famózní, lasagne nebyly snězeny nýbrž sežrány:-D:-)

recept je dobrý, nicméně první a poslední vrstva musí být bešamel, až na poslední vrstvu bešamelu dáváme sýr. To proto aby se lasagne nasákly a byly měkké. Bešamel se nikdy nezalévá horkým mlékem, ale naopak studeným, aby se netvořily hrudky. Takže udělat jíšku, nechat na ohni a přilévat studené mléko a hlavně rychle kvrdlat. A už vůbec nevidím důvod proč masovou omáčku zahušťovat moukou. Naopak voda je opět žádoucí, aby lasagně změkly.

ad. 2) "Máme-li ty, co se předem nemusí vařit"
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.

blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou:yes:

reje to divné,já je peču v troubě na spodní i horní ohřev a vždy se podaří.Možná jste je pekla krátký čas?

renuska: Musis dat na dno pekacku nejprve besamel, trochu omacky a pak teprve platy testa.

dnes jsem zkoušela tento recept a moc chutnalo, akorát pláty úplně na spodu mi připadaly nedopečené, byly úplně rovné a tvrdé. Nevíte, jak upravit, aby byli měkké?

anonym: Lasagne jsou těstovinové plátky,seženeš je v každém obchodě u těstovin..:-)

prosím asi jsem úplně tupej člověk ...ale co jsou to ty lasagne ????

dnes jsem delala lasagne podle tohoto receptu a byly naprosto dokonale!!!! delala jsem je poprve a mnam :-)

recept fajn,lasagne taky muzu,akorat jsou nizky....chce to vic pater....ja mam nekde recept i na lasagne se spenatem...a ty panecku byly!!!! +1bod

Mnam:-p Lazane naprosto miluji:yes::-K

Já jsem to nikdy nejedla, je třeba to asi změnit;-):yes:

Ja taky zboznuju lasagne, hned bodicek leti a sliny si utiram :-p:-D

zbožňuji lasagne:-) na všechny možné způsoby:-8:yes:

Tématické fráze:
lasagne z mletého masa, lasane s mletym masem recept, lasagne s masem, lasagne z mletého masa recept, lasagne se špenátem a mletým masem, lazaně od polreicha, lasagne videorecept, lasagne z mletého masa s bešamelem, lasaně s mletým masem, lazaně recept s mletým masem video, lasagne s mletým masem a špenátem, recepty lasagne s masem, lasagne z mletého masa video, lasagne video, lazaně s mletým masem, lasagne recept video, lasagne z mletého masa a besamelem, italské lasagne z mletého masa, top recepty lasagne video, lasagne

Suroviny:
protlak rajčatový, máslo, maso mleté, těstoviny lasagne, koření na špagety, mouka hladká, pepř, kečup sladký, cukr, sůl, sýr strouhaný, olej, mléko, máslo

Přidat fotografie receptu