Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní jahodový dort

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min + doba chlazení

25 min (25 min příprava, + doba chlazení)

Jak už sám název napovídá, tento dort se hodí zejména na léto. Je lehoučký, osvěžující a plný dokonale sladkých jahod. Dort je tak akorát sladký a nejlépe chutná vychlazený. Věřte, že na této delikatese si pochutnají opravdu všichni.

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 982 kJ /
5 732 kcal
Bílkoviny147,65 g
Tuky188,65 g
Vláknina26,52 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 464 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy847,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu vyšleháme a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry. Krok 2: Jahody lehce rozmačkáme, aby zůstaly i větší kousky a posypeme je práškovým cukrem. Promícháme. Krok 3: Ideálně kulatou formu potřeme smetanovým krémem, naskládáme piškoty, pokapeme šťávou, kterou nám pustily jahody, potřeme je krémem a poklademe jahody. Takto znova opakujeme, dokud máme suroviny a zakončíme vrstvou krému. Krok 4: Hotovou dortu dozdobíme a dáme alespoň na 4 hodiny do lednice.

TIP: Ozdoby z čokolády, které dozdobí každý dezert

Zveřejněno 28. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DR7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní jahodový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DR7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tento dort se nevyplatí dělat! :-D jeho konzumace je snad rychlejší než jeho příprava ... doma nám všem moc chutná!<3

Recept znám, tento piškotový dort je vynikající a máme ho moc rádi. Děláme jej často, ovoce střídáme, použít lze i kompotované :-)

přidávám bodík a foto.. dlouho jsem tuto skvělou, rychlou klasiku nedělala;-) jen jsem navíc přidala tvaroh.. líp to drží tvar;-):-)

Úplně stejně dělám a je to bomba,rychle to zmizí.:-))

Katarínka, jahody sú dokonalé, presne ako tvoja tortička. Máš bodíka:yes::-D:-D

:yes::yes:;-);-):yes::yes:

mňam mňam

Katarinka, dortík vypadá pěkně s tou čokopolevou:yes: +

Ja mám jahôd plnú záhradu,cez víkend asi spravím ďaľšiu tortu.:-D.Poleva je spravená z horkej čokolády zmiešanej so šľahačkou.

Katarinka:-)stejný recept mám od mamky a je to opravdu lehoučký a nepřeslazený letní moučník:-p.Ta zakysanka mu dává tu správnou chuť:-p;-).Moc se mi u tebe líbí ta čokoláda na povrchu:-O:-).Bohužel nám letos jahody nerodí;-( tak jsme na kupovaných,ale to neva;-).Jestli se udělá teplo(doufám),udělám tento a hlavně s tou čokopolevou:-p:-D.Jé málem bych zapoměla:-O na boďku,už letííí:-D

Vypadá to božsky. Už jsem na ní zapomněla a tak ji asi o víkendu udělám , i když nemá být moc letní :-(

Zase něco, co bych zbodla hned s chutí :-D Místo shazování přibírám už jen z pohledů na ty dobrůtky tady. Že já tu vůbec lezla! :-D Začínám být závislák na stránky topreceptů :-):yes:+

Katuška, super, dostávaš bodík a určite ešte tento týždeň urobím;-):-D:yes::yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
jahodový dort recept, letní recepty, letní dort s jahodami, jahodovy dort, jednoduchý dort s jahodami a šlehačkou, dort ze zakysané smetany s jahodami, recepty na jahodové moučniky fotogalerie, letní moučníky, jahodové dorty, letní dort ze zakysané smetany, recept jahodový dort, recept na jahodový dort, letní moučník s jahodami, letní nepečený dort, dort s jahodami, studený ovocný dort, jednoduchý jahodový dort, nejlepší jahodový dort, recepty z jahodový, letni zakusky

Suroviny:
piškoty, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, jahody, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu