Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-ostružinový dort

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 864 kJ /
4 270 kcal
Bílkoviny58,44 g
Tuky245,99 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 569 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy454,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali polohrubou moukou a upečeme. Necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu. Krok 2: Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny. Krok 3: Horní část si položíme na prkno rozříznutou stranou nahoru, potřeme marmeládou, na ni namažeme polovinu krému. Krok 4: Přiložíme spodní část korpusu rozříznutou stranou na krém, přitiskneme a vrch potřeme krémem, trochu krému si necháme na potření boků. Krok 5: Dáme do lednice asi na hodinku ztuhnout. Dort vložíme opět do formy, už bez dna, na boky dáme papír, tak aby byl vyšší než forma a pak formu uzavřeme. Krok 6: Krém rozetřeme až k papíru, aby želatina nevytekla. Klademe poloviny jahod po obvodu, potom dáme kruh ostružin a tak pokračujeme až je celý dort pokladený ovocem. Dáme opět vychladit do lednice. Krok 7: Želatinu uvaříme dle návodu na sáčku, necháme zchladnout a nalijeme na dort. Dáme do lednice ztuhnout. Krok 8: Vyndáme z formy, papír opatrně sundáme a boky pomažeme krémem. Šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a ztuhnutý dort nazdobíme.

Zveřejněno 7. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAmN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAmN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Všem moc děkuji za kladné hodnocení, je moc dobrý, doporučuji ho všem, kdo mají takové dobroty rádi. Tento dortík se dá udělat i s jiným ovocem a želatinou, meze se nekladou a klidně kdo ho vyzkouší, může přidat i fotečku, budu ráda.;-):-))

Nádherný:yes:

:yes::yes:

Zarovnávám na desítku;-)Moc krásný dortík:-K+10:yes:mě vždy fascinuje a hrozně chutná ta želetina:-*:-p:-))

Evi, pěknej a lákavej osvěžující dortík a ty máš 9.bod:yes:

:yes::-*

Krásna torta :yes: radosť pozrieť, nemám rada preplácané torty s hmotou, čo sa tvári ako marcipán. Toto je nadľahčené ovocím a krásne vyzerajúce. Veľký bod + 7 ;-):yes::yes::yes:

:-pMňam,hned bych si dala:-p:yes:

nadhera!:yes::-*

Moooc hezkéé!:yes:

ostružin bude letos hodně;-):-p:yes::yes:
svěží dortík:yes::yes::-K

A ještě kdyby mi bylo těch 25.:-))

Evi ,to bych si hned dala a manžel ten je na takovéto dortíky jak dělaný!!;-)

U nás teda jsou ještě ostružiny ve stadiu malých zelených miminek,ale dort bych si dala hned. Moc pěkné:-p:-K:yes:

:-K:-p:-)Pěkný dortík, k zakousnutí :-K:yes:

Tématické fráze:
ostružinový dort, jahodovo ostružinový koláč, jahodový dort, ostružinový koláč se želatinou, ostružinový koláč s želatinou, želatina aby nevytekla, dort z ostruzin, ostružinový dort recept, jahodovo pudinkovy dort, aby nevytekla zelatina, recepty na dorty, jahodove dorty recepty, ostruzinovy koktejl, ostruzinove kostky s kremem, jahodový dort s želatinou, dort s jahodovou polevou, ostruzinovojahodovy koláč recept, ostruzinovy osvezujici dort, ostruzinovy dort s jogurtem, dort s jahodovou slehackou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, pudink vanilkový, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, jahodová marmeláda, želatina červená, voda, cukr krupice, jahody, ostružiny, šlehačka v prášku, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu